Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Η ποινή του 33χρονου Πατρινού που κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμού

Καλάβρυτα: Η ποινή του 33χρονου Πατρινού...

Ομόφωνη η απόφαση δικαστών και ενόρκων

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2022, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων η δίκη του 33χρονου από την Πάτρα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και απόπειρα βιασμού της πρώην συντρόφου του, καθώς και για εμπρησμό του διαμερίσματος.
Το επεισόδιο, είχε σημειωθεί το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου προς τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου του 2022, όταν σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης πρώην συζύγου του κατηγορουμένου, ο άνδρας μπήκε στο σπίτι της στην Πάτρα (στην περιοχή της Αγυιάς), δυνάμωσε τη μουσική, την πέταξε στο κρεβάτι και άρχισε να τη χτυπά ενώ προσπάθησε να την πνίξει και με ένα μαξιλάρι και να τη βιάσει. Το ανδρόγυνο, που είχε σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει πλέον λυθεί με πρωτοβουλία της γυναίκας, έχει αποκτήσει και ένα παιδί ηλικίας δύο ετών, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του στο περιστατικό.
Η δίκη
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων στα Καλάβρυτα με την εξέταση όλων των μαρτύρων, σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, με τις δυο πλευρές να αντιπαραθέτουν επιχειρήματα για την υπόθεση και συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα 21 Ιανουαρίου με την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και του συνηγόρου υπεράσπισης.
Το Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση δικαστών και ενόρκων έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την πράξη του εμπρησμού, αθώο για την απόπειρα βιασμού, ενώ μετέτρεψε την κακουργηματική πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πλημμέλημα ως πρόκληση σωματικών βλαβών, επιβάλλοντας ποινή 6 ετών για την υπόθεση εμπρησμού και 22 μήνες, για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενδοοικογενειακή βία, απειλή, εξύβριση, πρόκληση ζημιών κλπ. με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Χρήστος Τσόλκας με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε στο kalavrytanews.com: "Το Δικαστήριο έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Πειριόρισε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις κλείνοντας τα αυτιά του στις υπερβολές της φερόμενης ως παθούσας. Ομόφωνα αθώωσε τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας και απόπειρας βιασμού και τον καταδίκασε για τις πράξεις που εξ αρχής ομολογούσε"
Ο κατηγορούμενος που ήταν προφυλακισμένος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και να μην πλησιάζει την πρώην γυναίκα του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.
Να σημειωθεί οτι άσκηση έφεσης ζήτησε από τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων Δημήτρης Λιανόπουλος, κατά της σημερινής απόφασης του ΜΟΔ Καλαβρύτων.

Διαβάστε επίσης

Ιερώνυμος: Στάση - έκπληξη στην Πάτρα για γεύμα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο

Αλισσός- Τροχαίο: Εκτροπή οχήματος με πέντε επιβαίνοντες- Ανάμεσά τους και ένα παιδί

Τσίπρας για Ράμμο: "Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί είτε τον καλέσουν είτε όχι"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις