Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Δ. Αντωνόπουλος: "Motto της ζωής μου είναι να ξεπερνάω τα όρια και να ψάχνω πάντα αυτό που υπάρχει πιο πέρα "

Δ. Αντωνόπουλος: "Motto της ζωής μο...

Ο Δημήτριος Αντωνόπουλος είναι Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

H επιλογή του Δημήτριου Αντωνόπουλου να γίνει γιατρός, ήταν συμπτωματική από την παιδική ηλικία, παίζοντας τον γιατρό στα παιδικά θεατρικά του δημοτικού σχολείου αρχές δεκαετίας του 1960. Ο συνδυασμός της καλλιτεχνικής του φύσης αλλά και της έμπνευσης της ιατρικής ήδη από την παιδική ηλικία, ήταν αυτό που τον οδήγησε αργότερα στην επιλογή της πλαστικής χειρουργικής σαν ειδικότητα. «Τότε εν αγνοία μου, αλλά όπως φάνηκε τίποτε δεν είναι τυχαίο! Εκείνη την περίοδο εμπνεύστηκα τον σεβασμό, την εκτίμηση και την συνεισφορά της ιατρικής στον άνθρωπο από τον γιατρό του χωριού στον τόπο όπου μεγάλωσα, στην Ροδοδάφνη Αιγίου, που ήταν ο αείμνηστος κ. Περιστέρης» αναφέρει ίδιος.

Ο κ. Αντωνόπουλος σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν για ένα χρόνο υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε παραμεθόρια χωριά της Κόνιτσας, έχοντας την πρώτη πραγματική εμπειρία προσφοράς της ιατρικής σε ανθρώπους που πραγματικά είχαν ανάγκη καθώς ήταν απομονωμένοι στην παραμεθόριο. "Ήδη κατά την διάρκεια των σπουδών μου στην ιατρική είχα αποφασίσει ότι θα ακολουθούσα την χειρουργική θεωρώντας την χειρουργική πράξη, μία ιεροτελεστία με απαράβατους κανόνες και άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα στον ασθενή. Συγχρόνως η ενασχόληση μου με extreme sports όπως καταδύσεις, αναρρίχηση, ski, διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου και αυτό που ως σήμερα έχω σαν motto ζωής: να ξεπερνάω τα όρια και να ψάχνω πάντα αυτό που υπάρχει πιο πέρα" τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος.

Έτσι λοιπόν οδηγήθηκε στην επιλογή της πλαστικής χειρουργικής -που την εποχή εκείνη, αρχές του 1990, ήταν ακόμη στα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα- και ειδικότερα στον τομέα της επανορθωτικής μικροχειρουργικής αποκατάστασης. Αυτό τον οδήγησε στο να τελειοποιήσει την ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική και να εξειδικευτεί στην επανορθωτική μικροχειρουργική αποκατάσταση σε Νοσοκομεία του Λονδίνου και του Manchester της Μ. Βρετανίας. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσής του, είχε δημιουργηθεί ένας καινούριος έρωτας: η πλαστική χειρουργική. «Επιστρέφοντας από τη Μ. Βρετανία είχα την ευκαιρία και την δυνατότητα να εφαρμόσω όλη την μοντέρνα πλαστική, επανορθωτική χειρουργική και μικροχειρουργική στα Δημόσια Νοσοκομεία των Πατρών και να πραγματοποιήσω χειρουργικές επεμβάσεις, πολλές φορές διάρκειας πέραν των 15ωρών, για μία δεκαετία και να πραγματοποιήσω χειρουργεία που στην αρχή της καριέρας μου φάνταζαν σαν όνειρο. Έτσι η πλαστική χειρουργική για εμένα προσομοιάζει σαν μια Ferrari που πρέπει να τερματίζει στο κόκκινο. Δάσκαλός μου και εμπνευστής μου στα πρώτα μου βήματα ήταν ο Mr. Clive Orton, διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής του University Hospital of Manchester UK, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και να προσεγγίσω το «state of art» της αισθητικής και επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος.

Η νέα γενιά των πλαστικών χειρουργών με μετεκπαιδεύσεις σε νοσοκομεία του εξωτερικού, επιστρέφοντας και εργαζόμενοι στην Ελλάδα, έχουν ανεβάσει υψηλά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πλαστική χειρουργική που συνεχίζει όμως να εξελίσσεται με νέες τεχνικές. «Άλλωστε οι μεταμοσχεύσεις προσώπου που έχουν γίνει πραγματικότητα πλέον σε νοσοκομεία του εξωτερικού, στο πρόσφατο παρελθόν ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και αυτό δείχνει την συνεχόμενη εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής χωρίς όρια. Η επιλογή του γιατρού από τον ασθενή αλλά και το αντίθετο πολλές φορές, είναι μία διαδικασία που διέπεται από γνώση, ειλικρίνεια, σεβασμό και χημεία με γνώμονα πάντα την επίλυση του προβλήματος, αισθητικού ή επανορθωτικού, του εκάστοτε ασθενούς. Η μακρόχρονη εμπειρία μου στην επανορθωτική χειρουργική και η βαθιά γνώση της ανατομίας και της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος, μου έχουν δώσει το πλεονέκτημα να βασίζω την αισθητική χειρουργική σε επιστημονικές βάσεις και έτσι να εξασφαλίζεται το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με τις λιγότερες πιθανές επιπλοκές και τη μέγιστη ικανοποίηση του ασθενούς. Οι πιο συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις που μου ζητούν να πραγματοποιηθούν είναι αυξητική στήθους με ενθέματα, ανόρθωση, μειωτική μαστών και επεμβάσεις διαμόρφωσης του σώματος λιποαναρρόφηση- λιπογλυπτική, κοιλιοπλαστική, ανόρθωση μηρών-γλουτών. Επίσης συχνές αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο είναι βλεφαροπλαστική, ρυτιδοπλαστική (facelift), ρινοπλαστική, ωτοπλαστική. Ένα ιδιαίτερο κομμάτι για εμένα που συνδυάζει την αισθητική και επανορθωτική χειρουργική, είναι η αποκατάσταση του μαστού σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή λόγω Ca μαστού» αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος.

Info

Dr. Δημήτριος Αντωνόπουλος

Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Πλαστική Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική

Συνεργάτης Νοσοκομείων Υγεία, Μητέρα, Metropolitan Αθηνών και του Θεραπευτηρίου Ολύμπιον στην Πάτρα

  • Ηρώων Πολυτεχνείου 92, Πάτρα, τηλ. 2610 431785
  • Γαρυττού 19 Χαλάνδρι, Αθήνα, τηλ. 210 7777119

fb: Dr. Dimitrios Antonopoulos,M.D, PhD- Δ. Αντωνόπουλος

Insta: dr.dimitrios_antonopoulos

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being