Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση φωτογραφίας από τον Παμμικρασιατικό

Έκθεση φωτογραφίας από τον Παμμικρασιατικό

Συνεχίζονται και οι προβολές ταινιών

Η Λέσχη Κινηματογράφου του Παμμικρασιατικού ξεφεύγοντας στην πράξη και όχι μόνο σε υποσχέσεις, από την κλασσική μορφή των μέχρι τώρα κινηματογραφικών και γενικότερα πολιτιστικών διοργανώσεων που κάνουν άλλοι φορείς που απλά προβάλουν μια ταινία και τίποτε άλλο, αν εξαιρεθεί βέβαια το υπέρογκο εισιτήριο που έχουν για την εποχή μας, και το έτοιμο (πακέτο ταινιών) πρόγραμμα μιας εταιρείας διανομής που αυτή αποφασίζει ποιες ταινίες θα τροφοδοτήσει στην επαρχία! Το σύνθημα της  Λέσχης Κινηματογράφου του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών γίνεται πράξη και βίωμα στις συνείδηση των Πατρινών πολιτών.
•    Προβολές κάθε Παρασκευή
•    Στις 9 μ.μ
•    Στην αίθουσα προβολών του Παμμικρασιατικού
•    Είσοδος ελεύθερη

Από την Παρασκευή 6 έως και τις 27 Μαίου, παράλληλα με τις προβολές, στην αίθουσα εκδηλώσεων – προβολών φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας που συμμετέχουν 13 Πατρινοί καλλιτέχνες. Οι φωτογραφικές τους σειρές ήταν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού φωτογραφίας «Κλικ στα Συν & Πλην της Πάτρας» του  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας στο πλαίσιο της περσινής του 12ης διοργάνωσης. Η έκθεση φωτογραφίας μετά το πέρας του περσινού φεστιβάλ μεταφέρθηκε σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα.
Οι Πατρινοί καλλιτέχνες είναι:
Ονοματεπώνυμο               τίτλος σειράς
Παπαϊωάννου Βασίλης   «Φωτιά, πηγή χαράς και αγανάκτησης»
Δημήτριος Τσούλος        «Είσοδος σε μια άλλη πόλη- «Ένα κόσμημα της Πάτρας»
Μαρία Μιχαήλ               «Η Πάτρα όπως είναι… και όπως θα θέλαμε να είναι»
Υφαντής Νικόλαος         «Πατρινά Ηλιοβασιλέματα»
Λαμπρόπουλος Γιώργος  «Διπλή προσωπικότητα»
Καρέλη  Αγγελική          «Η ανακύκληση της ζωής!»
Γιάννης  Πατρώνης        «χωρίς τίτλο»
Κατερίνα  Πετρόχειλου  « + ή ± ή –»
Παύλος  Τουλιάτος         «Αστικό puzzle»
Χρήστος Κοσμάς            «Κυκλοφοριακό»
Μαρία Γεωργοπούλου   «Lifting»
Βαγγέλης Τσινιάς           «χωρίς τίτλο»
Μαργαρίτης Γιάννης     «Αρνητικό – θετικό κλικ»
Η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου πριν την προβολή, στα διαλείμματα και στο τέλος  των προβολών θα «γεμίζει» την αίθουσα με κινηματογραφική μουσική, με τραγούδια από όλο το κόσμο που ύμνησαν τον έρωτα και τους αγώνες για καλύτερη ζωή.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των προβολών είναι:

Μάης "το χρώμα του πάθους, το χρώμα του αγώνα"

Παρασκευή 20 Μαΐου στις 9 μ.μ
οι θεατές να φέρουν εκτυπωμένο
το πιο αγαπημένο τους ποίημα

«ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ»   Σκηνοθεσία-σενάριο: Πολ Γκρίνγκρας.
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Νέσμπιτ, Νίκολας Φάρελ, Τιμ Πίγκοτ-Σμιθ, Αλαν Γκίλντι.
Διάρκεια 107’ έτος παραγ. 2002
Υπόθεση: Η εν ψυχρώ δολοφονία 13 διαδηλωτών στη Βόρεια Ιρλανδία στη διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης, δοσμένη σε μια συγκλονιστική ταινία με ένα σχεδόν ντοκιμαντεριστικό στιλ, που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.  Σ'ένα αληθινό γεγονός στηρίζεται η ιστορία της ταινίας: το βάψιμο στο αίμα από τους Βρετανούς αλεξιπτωτιστές των κατοχικών βρετανικών στρατευμάτων της ειρηνικής διαδήλωσης για τα πολιτικά δικαιώματα των άοπλων πολιτών του Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, που έγινε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1972.

Διαδήλωση που σηματοδότησε την αρχή του εμφύλιου πολέμου στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο Γκρίνγκρας αναπαριστά το γεγονός με κάθε λεπτομέρεια, με τρόπο σχεδόν ντοκιμαντεριστικό, που θυμίζει εκείνο του «σινεμά-βεριτέ» (του κινηματογράφου-αλήθεια), καταφέρνοντας ταυτόχρονα να δημιουργεί και το σασπένς, δημιουργώντας τη σωστή αίσθηση του γεωγραφικού χώρου, ξεκινώντας από την προετοιμασία της διαδήλωσης, προχωρώντας στο ξεκίνημά της και καταγράφοντας με εκπληκτική πειστικότητα και δεξιοτεχνία την όλη εξέλιξή της

Παρασκευή 27 Μαΐου στις 9 μ.μ
οι θεατές να φέρουν
από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο

«Η ΚΟΚΚΙΝΗ» Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Ιρέν Ζακόμπ, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν. Μουσική: Ζπίγκνιεβ Πράισνερ
Διάρκεια 99’ έτος παραγ. 1994

Υπόθεση: Η Βαλεντίν είναι 23 ετών. Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μοντέλο. Κάποια νύχτα χτυπάει με το αυτοκίνητό της ένα σκυλί. Το σκυλί απλώς τραυματίζεται και η Βαλεντίν αναλαμβάνει να το παραδώσει στη διεύθυνση που αναγράφεται στην ταυτότητα που κρέμεται στο κολάρο του. Ο ιδιοκτήτης του είναι δικαστής 65 ετών. Ένας κυνικός άνθρωπος, απομονωμένος, ψυχρός και ασυγκίνητος που απολαμβάνει να παρακολουθεί τους γείτονες μέσα από το παράθυρο.

Η Βαλεντίν και ο δικαστής θα γνωριστούν και θα αναπτύξουν μια παράξενη σχέση που θα επηρεάσει τις ζωές τους...Το τρίτο μέρος της τριλογίας του Κισλόφσκι είναι όχι μόνο η πιο θερμή αισθητικά ταινία του, καθώς κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα σε κάθε σκηνή της, αλλά είναι και η πιο θερμή συναισθηματικά δημιουργία του φημισμένου σκηνοθέτη. Δυνατά συναισθήματα, συγκίνηση, βαθιά αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους κυριαρχούν σε αυτήν την πραγματικά αριστουργηματική ταινία, κατά πολλούς την κορυφαία στιγμή ενός δημιουργού που έχει υπογράψει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture