Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Έχω δυσλεξία και πρόβλημα στην ανάγνωση

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Έχω δυσλεξία και πρόβλη...

Τι είπε για τα παιδικά της χρόνια

Η Ζενεβιέβ Μαζαρί, καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4», αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια και στο ζήτημα της δυσλεξίας που είχε.

Η πρώην art director του GNTM, Ζενεβιέβ Μαζαρί, σε μία κατάθεση ψυχής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει από παιδί και οι οποίες εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.

 «Είχα διάφορα κόμπλεξ δικά μου. Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν σε βοηθάνε να νιώθεις ότι «το έχεις». Είχες μία κάρτα τεμπελιάς που σου τη δίνανε και έλεγες «δεν γίνεται, δεν τη δέχομαι την ταμπέλα». Έχω φουλ δυσλεξία, που δεν με βοηθούσε ούτε στο λεκτικό, ούτε στο να διαβάζω», δήλωσε η Ζενεβιέβ Μαζαρί.

«Η ανάγνωση ειδικά στο Δημοτικό ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα, οπότε ξαφνικά ενώ σε όλα τα άλλα είχα μία φυσιολογική εξέλιξη, το να διαβάσω ένα κείμενο ήμουν Α’ Δημοτικού. Και συνεχίζω, δηλαδή δεν μπορώ να διαβάσω σκαλέτα, θα κολλήσω.

 Αρχίζεις και διορθώνεσαι, βρίσκεις τρικς αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζεις και είσαι ένας δυσλεκτικός άνθρωπος» εξομολογείται στη συνέχεια.

«Στην τάξη ένιωθα πάντα ένα στρες. Η μαμά μου με στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι, με πήγαινε σε γιατρούς.

Κανένας δεν το καταλάβαινε. Η μαμά μου ήταν αυτή που έψαχνε ανθρώπους για να δουλέψουμε φωνητικά, λεκτικά τι θα κάνουμε. Μόνη της το ξεκίνησε, δεν υπήρχε κατεύθυνση. Της έλεγαν: είναι τεμπέλα. Μην πω την άλλη λέξη, γιατί είναι κακιά» αναφέρει η Ζενεβιέβ για τη στήριξη που έλαβε από τη μητέρα της.

 
 «Της έλεγαν ότι έχω καθυστέρηση, κάτι που δεν επιτρέπεται να το λες γενικότερα στα παιδιά, γιατί το νευρολογικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται.

Και δεν μπορείς μπροστά σε ένα παιδί να μιλήσεις για το νευρολογικό τους σύστημα, απαγορεύεται. Ήμουν μπροστά», παραδέχεται η Ζενεβιέβ Μαζαρί για το πρόβλημα της δυσλεξίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight