Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επίσημη πρεμιέρα της "Προδοσίας" στον Απόλλωνα

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επίσημη πρεμιέ...

Ζεστό χειροκρότημα για τους συντελεστές της απαιτητικής παράστασης - Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Θάνος απουσίαζε καθώς είχε χειρουργηθεί

Στο πλαίσιο εορτασμού των 150 χρόνων από την πρώτη παράσταση στον Απόλλωνα, στην πλ. Γεωργίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας  παρουσιάζει αυτό το διάστημα στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, σε νέα μετάφραση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη.

Η επίσημη πρεμιέρα δόθηκε την περασμένη Παρασκευή 9/12.

Οι ηθοποιοί Aurora Marion στο ρόλο της  Έμμα, Μάνος Βαβαδάκης στο ρόλο του Ρόμπερτ, Παναγιώτης Γαβρέλας στο ρόλο του Τζέρρυ και ο τελειόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Μάριος Μάνθος στο ρόλο του Σερβιτόρου, με την υποκριτική τους δεινότητα σε συνδυασμό με την εξαιρετική σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη ενθουσίασαν το κοινό που χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές της παράστασης που θα συνεχιστεί έως τις 15/1. 

Οι θεατές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, να γοητευτούν από την ιστορία του ερωτικού τριγώνου και να έρθουν αντιμέτωποι με το  παιχνίδι των σχέσεων, των κρυφών επιδιώξεων, των  σκόπιμων αποκρύψεων, με  τα μυστικά και τα ψέματα, αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής.

Τo εικαστικό και αφαιρετικό σκηνικό του Θάνου Βόβολη καθώς και το ηχητικό περιβάλλον του Θάνου  Πολυμενέα– Λιοντήρη,  οι φωτισμοί του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και τα Video   της Eugenia Demeglio, συνέβαλαν στο όραμα του σκηνοθέτη ώστε να γίνει ο θεατής  μέτοχος και παρατηρητής της δημιουργίας του έργου, αφού άλλωστε η πλοκή του εκτυλίσσεται σε ένα κινηματογραφικό στούντιο.

Την παράσταση παρακολούθησαν στην επίσημη πρεμιέρα ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος ο πρόεδρος  του Δ.Σ. Πέτρος Βάης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μαγιάκης, τα μέλη του Συμβουλίου Μαριάννα Σταματιάδου, Μαίρη Νικολάου, Τάκης Σκιαδάς κ.α., Πρόεδροι των Οργανισμών της πόλης, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, μουσικοί, αλλά και φίλοι του θεάτρου, που με την παρουσία τους τίμησαν ουσιαστικά την πρώτη θεατρική παραγωγή του θεάτρου για τα 150 χρόνια του Απόλλωνα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Λουκάς Θάνος δεν παρέστη καθώς είχε χειρουργηθεί.

Το έργο θα παίζεται κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη- Παρασκευή -Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00 και  Δευτέρα 26/12 & 2/1 στις 21:30.

Παραστάσεις όπως προείπαμε, έως και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου: 2610273613 και ηλεκτρονικά στο  https://www.ticketservices.gr/event/prodosia-harold-pinter/?lang=el

Και στο Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος- Κορίνθου και Φιλοποίμενος, Πάτρα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ – Κάθε Τετάρτη Λ. Βραδινή με γενική είσοδο 8 ευρώ.  Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture