Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Αχαΐα: Παραιτείται από Αντιδήμαρχος ο Κώστας Ταπεινός και ανεξαρτητοποιείται

Δυτ. Αχαΐα: Παραιτείται από Αντιδήμαρχος...

Τι αναφέρει στην επιστολή του

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και την οριστική απόφαση ανεξαρτητοποίησής του από την δημοτική παράταξη «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» ανακοινώνει ο Κώστας Ταπεινός. Όπως αναφέρει:

κ. Δήμαρχε,
κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

 

Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου απο τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου της Πολιτικής Προστασίας και την οριστική απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου από την δημοτική παράταξη «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» ενώ σας εκφράζω παράλληλα την πρόθεσή μου να παραμείνω ενεργός δημοτικός σύμβουλος έως τη λήξη της θητείας μου το 2023.

 

Ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας υπηρετώ τον τομέα μου τα τελευταία χρόνια με ανιδιοτέλεια, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μου αναλογούν με όποιο πολιτικό ή προσωπικό κόστος και με όποιο κίνδυνο ή ρίσκο.

 

Καθήκον την Πολιτικής Προστασίας είναι η διαφύλαξη και η  αντιμετώπιση καταστροφικών φαινομένων για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουμε καθημερινά, νυχθημερόν με τεράστιους κινδύνους να εγκυμονούν δεν είναι αρκετές για να ανταπεξέλθουμε στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε.

Έχουμε καταφέρει  να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις όποιες ζημιές με προσωπική δουλειά και προσωπικό ρίσκο.

 

Καθημερινά και αδιαλείπτως λαμβάνω αιτήματα πολιτών και γίνομαι  αποδέκτης παραπόνων για θέματα τα οποία ταλανίζουν τον Δήμο μας.

Πάντοτε προσπαθούσα να επιλύσω το οποιοδήποτε πρόβλημα και να σταθώ με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στο έργο που έχω αναλάβει και πέρα απο αυτό.

 

Πίστευα και πιστεύω ότι ο κεντρικός πυλώνας για την επίλυση όλων των προβλημάτων και της επίτευξης των αρχικών μας στόχων είναι η συζήτηση και η σωστή συνεργασία μεταξύ των αιρετών και των τομέων του Δήμου.

Εως και σήμερα όμως η κατάσταση που υπάρχει οχι μόνο δεν ευνοεί τους στόχους που είχαμε θέσει αλλά είναι φανερά ανεπαρκής για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ευθύνες μας.

Ο τομέας της Πολιτικής προστασίας είναι κρίσιμος  και πρέπει να παράγει έργο απέναντι σε τόσες δυσκολίες και αντί να ενισχύεται απαξιώνεται.

Τα μέσα που διατίθενται στην πολιτική προστασία για τις ανάγκες της είναι πενιχρά.

Το ανθρώπινό δυναμικό που θα έπρεπε να την στελεχώνει τόσο στα γραφεία της όσο και στους υπόλοιπους τομείς ήταν ελάχιστο και πλέον σχεδόν ανύπαρκτο.

Ο μηχανολογικός δε εξοπλισμός εντελώς ανεπαρκής.

Ενδεικτική εικόνα είναι οτι μόνο για τα αιτήματα, τα παράπονα και την εξυπηρέτηση των Δημοτών το γραφείο μας αποτελείται από ένα και μόνο άτομο το οποίο δεν είναι εξιδεικευμένο στον τομέα μας.

Ακόμα με την απόφασή μου αυτή θα ήθελα να διαχωρίσω την θέση μου απέναντι σε  πρακτικές και απόψεις  οι οποίες απαξιώνουν κοινωνικά και θεσμικά ανθρώπους οι οποίοι αποτελούσαν μέρος του «Όραμα για την Δυτική Αχαΐα» και κομβικό ρόλο για την σύνθεση του συνδυασμού μας.

Είμαστε όλοι μέρος μιας προσπάθειας σε μία αυτοδιοικητική πορεία όπου κρινόμαστε και εκλεγόμαστε απο τον λαό.  Δηλώνω κάθετα αντίθετος στις αντιδράσεις τις οποίες η παράταξή μας προτάσσει το τελευταίο διάστημα,  περιθωριοποιώντας και διαπομπεύοντας βίαια οποιονδήποτε επιλέγει έντιμα να ανεξαρτητοποιηθεί αφού δεν πρεσβεύεται πλέον από αυτή. Η αδυναμία να σεβαστείτε το δικαίωμα αυτό οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τόσο την παράταξη όσο και τους ανθρώπους που την αποτελούμε.

Μαχόμουν υπο όποια δυσκολία μέχρι σήμερα γιατί θεωρώ ότι η δημοτική αρχή έχει έναν και μόνο αντίπαλο, τον εαυτό της και από αυτόν και μόνο  εξαρτάται η πορεία της. Δυστυχώς εσείς παρεκκλίνατε της πορείας αυτής και επιτρέψατε να υπερτονίζονται με αποχωρήσεις τα λάθη και οχι τα όποια σωστά πράξαμε κατά την θητεία μας.

 Επιλέγω να αποχωρήσω διασφαλίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία με αντιπροσωπεύουν.

Αποχωρώ με αξιοπρέπεια, έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στον θεσμό που υπηρετούσα, έχοντας επιτελέσει έργο και πάνω από όλα έχοντας το κεφάλι ψηλά, απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν για ακόμη μια φορά.

 Σας παρακαλώ θερμά όπως προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ενημέρωσης της απόφασής μου στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και την ενσωμάτωσή της στα πρακτικά του δημοτικού μας συμβουλίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις