Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

CNN: Οι ΗΠΑ οριστικοποιούν τα σχέδια για αποστολή συστημάτων Patriot στην Ουκρανία

CNN: Οι ΗΠΑ οριστικοποιούν τα σχέδια για...

Το σχέδιο του Πενταγώνου

Όπως αποκάλυψε το CNN, η κυβέρνηση Μπάιντεν ολοκληρώνει τα σχέδια για την αποστολή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία, τα οποία θα μπορούσαν να ανακοινωθούν μόλις αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους και έναν ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Το σχέδιο του Πενταγώνου πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν προτού σταλεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την υπογραφή του. Οι τρεις αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι αναμένεται να εγκριθεί και από τους δύο.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να στείλουν το προηγμένο σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς Patriot που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise, καθώς δέχεται επιθέσεις ρωσικών πυραύλων και drone που έχουν καταστρέψει βασικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα. Θα ήταν το πιο αποτελεσματικό αμυντικό οπλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας που θα σταλεί στη χώρα και αξιωματούχοι λένε ότι θα βοηθήσει στην ασφάλεια του εναέριου χώρου για τα έθνη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Μόλις οριστικοποιηθούν τα σχέδια, τα Patriot αναμένεται να αποσταλούν γρήγορα τις επόμενες ημέρες και οι Ουκρανοί θα εκπαιδευτούν να τα χρησιμοποιούν σε βάση του αμερικανικού στρατού στο Grafenwoehr της Γερμανίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Ουκρανία ζητά το σύστημα εδώ και μήνες, αλλά οι υλικοτεχνικές προκλήσεις για την παράδοση και τη λειτουργία του είναι τεράστιες. Παρά τα εμπόδια αυτά, «η πραγματικότητα του τι συμβαίνει στο έδαφος» οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει την απόφαση, είπε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο CNN, σημειώνοντας τα συνεχιζόμενα μπαράζ επιθέσεων από ρωσικούς πυραύλους.

onalert.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις