Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Οσο πιο πολλά τόσο πιο καλά: Απίστευτο layering κοσμημάτων στο πρώτο αφρικάνικο Chanel show

Οσο πιο πολλά τόσο πιο καλά: Απίστευτο l...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μέχρι και δέκα κολιέ στο λαιμό των μοντέλων στο Ντακάρ αλλά και πολύ extreme σκουλαρίκια και βραχιόλια μαζί

Ποδαρικό! Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας ευρωπαϊκός οίκος ταξιδεύει στην υποσαχάρια Αφρική, ενσωματώνοντας στοιχεία της αφρικανικής κουλτούρας στην συλλογή του. Επιλέγοντας το Ντακάρ ως σταθμό για το Métiers d’art show, η παριζιάνικη αυτοκρατορία Chanel επιχείρησε να συνδεθεί με την πόλη καλλιτεχνικά και αισθητικά- άλλωστε αυτή η κάθοδος απαίτησε προετοιμασία ολόκληρης τριετίας από την creative director Virginie Viard.

Salam Alaikum Africa! τραγούδησε ο Obree Daman, περιτριγυρισμένος από τους χορευτές του École des Sables (διεθνές κέντρο για παραδοσιακούς και σύγχρονους αφρικανικούς χορούς με έδρα τη Σενεγάλη). Tα μοντέλα ανέδειξαν στενά και μακριά παλτό, flared παντελόνια, platform παπούτσια, oversized πλεκτά με κεντημένα λουλούδια, αιθέρια δαντέλα, χρωματιστά tweed και ασύμμετρα φορέματα.

Η Virginie Viard οραματίστηκε ένα Chanel 70s σύμπαν και το έκανε πράξη μέσα από popsoul-funk-disco-punk αναφορές, σε μια συλλογή που συμβόλιζε την ελευθερία και τη δύναμη.  Τα ζεστά χρώματα και οι sunset αποχρώσεις έδεναν αρμονικά με το περιβάλλον στο πρώην Palais de Justice (νυν χώρος της Biennale). Η πρώτη στάση μετά την επίδειξη ήταν στο Gorée, πρώην λιμάνι δουλεμπορίου που πλέον λειτουργεί ως μνημείο ενώ ανακοινώθηκαν και περεταίρω δράσεις. Στυλιστικά πάντως αυτό που έκανε τεράστια εντύπωση ήταν η μαξιμαλιστική αντιμετώπιση των κοσμημάτων καθώς παρουσιάστηκε ένα πολύ εντυπωσιακό layering με έως και δέκα κολιέ το ένα πάνω στο άλλο, σε διάφορα μήκη, καδένες με πέτρες σε πολλά χρώματα αλλά και πολύ φαντεζί σκουλαρίκια και βραχιόλια. Όλα μαζί «μπλεγμένα» σε αφθονία. Μη φοβάστε λοιπόν να υπερβάλλετε σε jewelry. Ακολουθείστε το παράδειγμα με ετικέτα Chanel. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View