Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γέμισε η παιδιατρική του Ρίου! Ίδια εικόνα και στο Καραμανδάνειο- Νωρίτερα η έξαρση των ιώσεων στα παιδιά

Πάτρα: Γέμισε η παιδιατρική του Ρίου! Ίδ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Νατάσσα Βαρβαρήγου    

Γεμάτη είναι η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείο του Ρίου αφού οι ιώσεις παρουσιάζουν έξαρση και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Η ενεργειακή αναβάθμιση που γίνεται στην κλινική έχει λιγοστέψει τις κλίνες, ωστόσο ο αριθμός των παιδιών που φτάνουν στα εξωτερικά ιατρεία ή που νοσηλεύονται είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες χρονιές τέτοια εποχή.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, η Νατάσα Βαρβαρήγου Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών, «είναι γεγονός ότι έχει γεμίσει η παιδιατρική κλινική του Ρίου, το ίδιο συμβαίνει και στο Καραμανδάνειο απ’ όσο γνωρίζω. Οι ιώσεις που υπάρχουν αυτή την εποχή σχετίζονται κατά βάση με το αναπνευστικό. Φυσικά υπάρχει ο ιός της γρίπης, ο στρεπτόκοκκος, ενώ συνυπάρχει και ο covid. Έχουμε αρκετά παιδιά με κορωνοϊό όμως ευτυχώς η κλινική τους εικόνα δεν εμπνέει ανησυχία.  

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Ρίου γίνεται ενεργειακή αναβάθμιση και ενώ έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε 60 παιδιά, νοσηλεύουμε μόνο 30. Στη μισή κλινική γίνονται επισκευές. Ωστόσο ο αριθμός των παιδιών που έρχονται στα εξωτερικά ιατρεία με λοιμώξεις αλλά και των εισαγωγών είναι πολύ μεγαλύτερος από αντίστοιχο άλλων χρόνων, τέτοια εποχή.  Οι ιώσεις εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.  Νοσηλεύσαμε 19 παιδιά με βρογχιολίτιδα που είναι λοίμωξη του ανώτερου και του κατώτερου αναπνευστικού, σε βρέφη και νεογνά. Παιδιά κάτω των 12 μηνών με αναπνευστικό πρόβλημα. Ποτέ δεν είχαμε τόσες πολλές ιώσεις.

Συνήθως τις περιμένουμε από μέσα έως τέλη Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όμως φέτος ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που συνήθως βλέπουμε μέσα με τέλη Φεβρουαρίου. Η εικόνα έχει αλλάξει, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Μετά τον παρατεταμένο εγκλεισμό των παιδιών και τις μάσκες, το ανοσοποιητικό έχει εξασθενήσει και πλέον διεγείρεται από την επαφή με όλους αυτούς τους ιούς με αποτέλεσμα να έχουμε όλες αυτές τις ιώσεις. Είναι κάτι που το περιμέναμε, ελπίζω να είναι το πικ γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις». 

«Οι γονείς δεν πρέπει να εκθέτουν τα παιδιά σε συγχρωτισμό ενώ ακόμα και με ήπια συμπτώματα πρέπει το παιδί να μένει σπίτι και για να μην μεταδώσει τη λοίμωξη αλλά και για να μην αποκτήσει καινούργια. Βλέπουμε αυτή την εποχή παιδιά που έχουν πάνω από μία λοίμωξη. Οι γονείς να αποφεύγουν να ντύνουν βαριά τα παιδιά και να τηρούν μέτρα προστασίας, καλό φαγητό, καλός ύπνος και πλύσιμο χεριών» καταλήγει η κα Βαρβαρήγου.       

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις