Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ο κόσμος βοηθάει με την ψυχή του και κάποιοι δε το σέβονται»- Τι λένε «Φλόγα» και «Φωτεινό Αστέρι» για τις διαρρήξεις

Πάτρα: «Ο κόσμος βοηθάει με την ψυχή του...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Bρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών που μπήκαν στους χώρους τους και πήραν αντικείμενα και χρήματα.

Σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι είναι οι εθελοντές των δύο Συλλόγων, στην Πάτρα,  οι οποίοι μέσα στο Σαββατόκυριακο βρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών που μπήκαν στους χώρους τους και πήραν αντικείμενα και χρήματα.

Πρόκειται για τη «Φλόγα» και το «Φωτεινό αστέρι» που εν όψει των Χριστουγέννων διοργάνωσαν bazaars προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο αλλά και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr Η Γεωργία Νικολακοπούλου από το «Φωτεινό αστέρι», «οι δράστες διέρρηξαν την πλαϊνή πόρτα στην Θεμιστοκλέους. Έκλεψαν τον υπολογιστή και κάποια άλλα πράγματα. Πήραν τα χρήματα που μαζεύαμε για να πληρώσουμε το ενοίκιο. Πρόκειται για 300 ευρώ που είχαμε συγκεντρώσει από το bazaar που κάνουμε στο χώρο του γραφείου. Μία εθελόντρια ανοίγοντας την πόρτα είδε στο πάτωμα πολλά πράγματα, με πήρε τηλέφωνο και  καλέσαμε την αστυνομία. Ήρθε η σήμανση το πρωί ενώ φαίνεται ότι οι δράστες ήξεραν ότι μαζεύαμε χρήματα. Κατέστρεψαν και την πόρτα. Δε ξέρω τι να πω γι΄αυτό που συνέβη. Δεν το περιμέναμε αυτό, δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει.  

Όπως λέει στο thebest.gr, η Αγγελική Ζαφείρη, αναπληρωματική εκπρόσωπος του Συλλόγου «Φλόγα», «την Κυριακή το απόγευμα ήρθαμε στο γραφείο γιατί σήμερα θα ξεκινούσε στο χώρο μας το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας. Όταν  μπήκαμε, είδαμε ότι το τζάμι της μπαλκονόπορτας ήταν σπασμένο. Είχαν ανακατέψει τα πάντα και πήραν περίοπου 600 ευρώ από το ταμείο μας.  Μας πήραν και μία τηλεόραση. Φαίνεται πως ήρθαν γιατί νόμιζαν ότι θα είχαμε τα χρήματα από το παζάρι των σχολείων που έγινε το Σάββατο. Όμως δεν τα είχαμε, τα είχαμε ασφαλίσει. Είχαμε όμως αυτά τα χρήματα για το παζάρι που θα ξεκινούσε σήμερα στο χώρο μας, για να δίνουμε ρέστα. Προφανώς ήρθαν το Σάββατο το βράδυ. Η αστυνομία ήρθε σήμερα για αποτυπώματα αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι. Φαίνεται πως φορούσαν γάντια. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Ο κόσμος θέλησε να βοηθήσει όπως και οι εθελοντές. Και μόνο που βεβήλωσαν το χώρο της «Φλόγας», τον χώρο παιδιών που παλεύουν για τη ζωή τους ήταν για εμάς σεκταριστικό, πολύ δύσκολο. Ο κόσμος δίνει με όλη του την ψυχή για να βοηθήσει και κάποιοί δεν το σέβονται. Ωστόσο το παζάρι μας θα γίνει κανονικά, στον χώρο μας, στην Φιλοποίμενος, από αύριο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις