Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζει η ιστορία 5χρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο: «Μαμά νιώθω ότι πεθαίνω»

Συγκλονίζει η ιστορία 5χρονης που πέθανε...

Η 5χρονη πέρασε πέντε ημέρες στη ΜΕΘ σε τεχνητό κόμμα

Ένα 5χρονο κορίτσι από το Μπέλφαστ, πιστεύεται ότι είναι το ένατο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που πεθαίνει μετά από μόλυνση από στρεπτόκοκκο Α. Το παιδί είχε μεταφερθεί τρεις φορές στο νοσοκομείο με συμπτώματα πριν επιστρέψει στο σπίτι του και στη συνέχεια απεβίωσε.

Ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας Stephen Donnelly δήλωσε ότι η επικεφαλής ιατρός, καθηγήτρια Breda Smyth, και η ομάδα της εξετάζουν τη χρήση αντιβιοτικών σε περιπτώσεις όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα της λοίμωξης. Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του RTE, Morning Ireland, η καθηγήτρια Smyth εξήγησε ότι ο στρεπτόκοκκος Α είναι αρκετά συχνός αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, το κορίτσι πέθανε εννέα ημέρες αφότου αρρώστησε. Είπε στο Irish News ότι μεταφέρθηκε δύο φορές στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με μια απλή ιογενή λοίμωξη. Για τρίτη φορά, έφερε την εξαιρετικά άρρωστη πλέον κόρη του στα επείγοντα περιστατικά. Μετά από μια σύντομη εξέταση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική.

Η 5χρονη πέρασε πέντε ημέρες στη ΜΕΘ σε τεχνητό κόμμα, ενώ προς το τέλος έπαθε σοβαρές οικονομικές βλάβες. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να απενεργοποιηθεί η μηχανική υποστήριξη της ζωής της.

«Είμαι απλά συντετριμμένος... Ήμουν ο καλύτερός της φίλος. Ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι», δήλωσε ο πατέρας της. Μία εβδομάδα περίπου πριν χάσει τη ζωή της η 5χρονη περνούσε χρόνο με τον πατέρα της και τότε του παραπονέθηκε. Το περασμένο Σάββατο, όταν η Stella-Lily και ο μπαμπάς της περνούσαν χρόνο μαζί η πεντάχρονη άρχισε να παραπονιέται για πονόκοιλο και πυρετό. Άρχισε να βήχει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η παρακεταμόλη δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον πυρετό της και δυσκολευόταν να πέσει. Ο οικογενειακός γιατρός του είπε να την πάει στο νοσοκομείο.

Ο Ρόμπερτ δέχθηκε συμβουλή για να αντιμετωπίσει την ασθένεια με παρακεταμόλη στο σπίτι. Δεν υπήρξε καμία βελτίωση την επόμενη ημέρα και ήταν πολύ αφυδατωμένη. Την μετέφεραν και πάλι στο νοσοκομείο. Διαγνώστηκε με ιογενή λοίμωξη και της χορηγήθηκε φάρμακο για την αφυδάτωση. Την έστειλαν και πάλι στο σπίτι της.

«Όλο αυτό το διάστημα απλώς κοιμόταν, για 20 ώρες κάθε μέρα. Της δίναμε συνεχώς παρακεταμόλη. Θεωρήσαμε ότι δεν είχε νόημα να πάμε στον παθολόγο γιατί είχαμε δει δύο γιατρούς και επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ιογενή λοίμωξη», είπε ο ίδιος.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε ότι το βράδυ της Τετάρτης το κοριτσάκι της είπε: «Μαμά, νιώθω σαν να πεθαίνω».

Ο πατέρας περιέγραψε το τρίτο ταξίδι του στα επείγοντα περιστατικά και την κραυγή «Φέρτε μου έναν γιατρό, φέρτε μου έναν γιατρό τώρα». Είπε ότι η μεταφορά της Stella-Lily ήταν «σαν ένα σακί πατάτες».

Το σχολείο της, το Δημοτικό Σχολείο Black Mountain στο Μπέλφαστ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλάει για την «τραγική απώλεια» και αναφέρει ότι «οι σκέψεις ολόκληρου του σχολείου είναι με την οικογένεια και τους φίλους της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις