Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Καλπάζει» για Οσκαρ: Tar, καλύτερο φιλμ του 2022 για την Ενωση Κριτικών Νέας Υόρκης

«Καλπάζει» για Οσκαρ: Tar, καλύτερο φιλμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ένα καθηλωτικό one woman show από την Κέιτ Μπλάνσετ με κοστούμια – ορισμό του power dressing

Mόλις αναδείχθηκε καλύτερη ταινία της χρονιάς, σύμφωνα με την- πάντα προφητική -ψηφοφορία της Ενωσης Κριτικών της Νέας Υόρκης, το υπαρξιακό δράμα Tar με τη μοναδική Κέιτ Μπλάνσετ. Η αυστραλέζα super star καθηλώνει τους θεατές με την ερμηνεία της ενσαρκώνοντας την διάσημη μουσουργό και μαέστρο Λίντια Ταρ. Ξεδιπλώνει τη ζωή και την πτώση της, μέσα από το σοφιστικέ διαχωρισμό των προσωπικών της στιγμών από τη δημόσια εικόνα της.

 Η παραπάνω διάκριση οδηγεί το φιλμ κατευθείαν στα Οσκαρ σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά χρίζει και την ίδια την Μπλάνσετ σοβαρή διεκδικήτρια του τρίτου της Οσκαρ. Το Tar όπως έχει σκηνοθετηθεί από τον Τοντ Φιλντ σε πείθει πως αναφέρεται σε πραγματικό, υπαρκτό πρόσωπο. Η γυναίκα αυτή ζει σαν celebrity με ίνδαλμα τον Λέοναρντ Μπερνστάιν. Η συμπεριφορά της διακατέχεται από αλαζονεία, ναρκισσισμό, ελιτισμό, ατσάλινη θέληση καθώς έχει κατορθώσει να διαφεντεύει έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Την παρακολουθούμε σε ιδιωτικές πτήσεις, σε πρόβες, σε δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων, σε συνεντεύξεις. Στην ιστορία της οι αναφορές στη δύναμη του ίντερνετ αλλά και στο κίνημα , #MeToo είναι κυρίαρχες. Στον εαυτό της επιτρέπει μόνο μια κυνική και χειριστική προσέγγιση του έρωτα έχοντας βάλει στο μάτι μια νεαρή μουσικό της ορχήστρας της. Συστήνεται ως «U-Haul lesbian». «Όλα, εκτός από την αγάπη στην κόρη μας, είναι προϊόντα συναλλαγής για σένα» της λέει  με θλίψη η σύντροφός της και πρώτο βιολί στη Φιλαρμονική του Βερολίνου.

 

Τα custom made κοστούμια που φοράει η Μπλάνσετ αποδεικνύονται πολύτιμα εργαλεία της μεταμόρφωσής της. Ραμμένα άψογα αντιπροσωπεύουν το ποθητό effortless power dressing, που λέει και συμβολίζει πολλά. Η costume designer Bina Daigeler  που γνωρίζει προσωπικά την πρωταγωνίστρια τα σχεδίασε ακριβώς πάνω της, να «φωνάζουν» τελειότητα. (Μάλιστα τηα άρεσαν τόσο πολύ που τα πήρε μαζί της για προσωπική χρήση μετά τα γυρίσματα). Οσο προχωράει η υπόθεση θα τα δείτε όμως λιγότερο φροντισμένα καθώς  αυτή η αδίστακτη πρωταθλήτρια αρχίζει να καταρρέει. Ενδεικτική σκηνή ισχύος πάντως είναι όταν της παίρνουν μέτρα  στο ραφείο- ατελιέ του γερμανού Egon Brandstetter, εικόνα που συνήθως βλέπουμε με άνδρες. Προς το τέλος, εκείνη αλλάζει και φοράει πετρισσότερα πλεκτά και δερμάτινα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View