Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός κύκλος της προηγούμενης διοίκησης

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός ...

Τι ψάχνουν στους λογαριασμούς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς χθες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε πέντε πρόσωπα από την Οργάνωση.

Πρόκειται για στελέχη που ανήκαν στον στενό πυρήνα συνεργατών του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν ήδη τις αποζημιώσεις τους.

Ανάμεσα στα στελέχη που απολύθηκαν βρίσκονται ο Ιρακινός, πρώην, γενικός διευθυντής της Κιβωτού αλλά και ο 35χρονος Θεολόγος, στενός συνεργάτης της πρώην διοίκησης όπως και η σύζυγός του.

Τις επόμενες ημέρες, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει σε αξιολόγηση όλου του προσωπικού της Κιβωτού ενώ τοποθέτησε και υπηρεσία σεκιούριτι για την ασφάλεια των δομών.

Αγωγές για δωρεές

Την ίδια ώρα, στο "φως" έρχονται νέες καταγγελίες σχετικά με περιστατικά εκμετάλλευσης δωρητών της Κιβωτού.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, συγγενείς δωρητών που δεν είναι πια εν ζωή έχουν κινηθεί νομικά κατά της ΜΚΟ ισχυριζόμενοι πως ο οργανισμός τούς εξαπάτησε, εκμεταλλευόμενος πως είχαν άνοια.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία, λίγες ημέρες μετά το θάνατο μίας ηλικιωμένης από άνοια, άνδρες της Κιβωτού πήγαν με τρυπάνια στο σπίτι της προκειμένου να αλλάξουν την κλειδαριά.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι συγγενείς της οι οποίοι προχώρησαν σε αγωγές κατά της Κιβωτού.

Σε μια άλλη περίπτωση στην Θεσσαλονίκη, μία γυναίκα καταγγέλλει πως η Κιβωτός εκμεταλλεύτηκε τα ψυχολογικά προβλήματα και την αναπηρία 80% που είχε η μητέρα της η οποία την αποκλήρωσε και δώρισε στην Οργάνωση δύο σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή.

Τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του Οργανισμού

Την ίδια ώρα τα νεώτερα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων του Οργανισμού σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Λεφτά που ναι μεν ήταν σε λογαριασμούς της «Κιβωτού» ωστόσο διαχειριστές ήταν η ίδια και η ηλικιωμένη μητέρα του πατρός Αντωνίου.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις