Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ανάρτηση που έκανε την Έμμα να δωρίσει τα όργανα της

Η ανάρτηση που έκανε την Έμμα να δωρίσει...

Η ανάρτησή της Αναστασίας Τασούλα για τη φοιτήτρια που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Η είδηση της δωρεάς οργάνων της 21χρονης Εμμανουέλας, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη συγκλόνισε την κοινή γνώμη για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν οι γονείς της.

Σύμφωνα με τους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας, ήταν επιθυμία της ίδιας να γίνει δότρια και γι’ αυτό ευθύνεται μια ανάρτηση της Αναστασίας Τασούλα, της πρώτης ασθενούς με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από την καταστολή.

Η Αναστασίας Τασούλα, σε νέα της ανάρτηση, αποκάλυψε πώς επηρέασε την Έμμα στην απόφαση ζωής που είχε λάβει. Η Αναστασία Τασούλα, η οποία στο παρελθόν χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 2,5 μήνες στη ΜΕΘ λόγω της ασθένειάς της.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, η 40χρονη γυναίκα στην οποία έγινε μεταμόσχευση καρδιάς και της δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή με την καρδιά της Έμμας, ήταν η γυναίκα στο διπλανό της δωμάτιο, στην οποία η ασθενής με κυστική ίνωση έδινε κουράγιο, λέγοντάς της ότι θα ξαναέβλεπε το μικρό της.

Όσο για το πώς έμαθε η ίδια ότι επηρέασε την Έμμα στην απόφασή της, όπως είπε έγινε με ένα μήνυμα που ανέφερε:

 «Να ξέρεις, η Έμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανα της σε περίπτωση θανάτου επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα».

Η ανάρτηση της Αναστασίας Τασούλα για την 21χρονη φοιτήτρια
«Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός στο δωμάτιο σου ή χτυπάει το τηλέφωνο για να σου πουν ότι βρέθηκε μόσχευμα και ότι πας χειρουργείο, είναι ίσως η καλύτερη της ζωής σου μέχρι τότε. Κάτι αντίστροφο συμβαίνει από την άλλη πλευρά, που υπάρχει μια οικογένεια και πολλοί φίλοι που έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις αντιθέσεις της ζωής. Δεν φτάνουν όλες οι αγκαλιές του κόσμου για να καλύψουν το κενό.

Στην περίπτωση της Έμμας, σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον υπέροχο άνθρωπο, που μου έλεγε ακριβώς αυτό: "Να ξέρεις, η Έμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανα της σε περίπτωση θανάτου επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα". Να πω ότι στέλνω όλη μου την αγάπη, την ζωή και την δύναμη στην μαμά, τον μπαμπά, τα αδέρφια της; Θα είναι λίγο.

Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, στο διπλανό δωμάτιο από αυτό που ήμουν στο Ωνάσειο, μια υπέροχη γυναίκα και μητέρα, συνδεδεμένη σε δύο μηχανήματα υποστήριξης καρδιάς, περίμενε για το θαύμα της δεύτερης ευκαιρίας στην ζωή. Και σε κάθε μας συνομιλία, συνάντηση και βλέμμα της έλεγα με σιγουριά ότι θα την έχει, ότι θα ξαναδεί την οικογένεια της και θα ξανά αγκαλιάσει τον μικρό της. Ακόμα και αν δεν μπορούσα να της το δώσω. Και σήμερα, την απέκτησε. Σήμερα, μέσα από τον υπέρ-άδικο θάνατο της Έμμας, της δόθηκε ζωή και μαζί δόθηκε ζωή σε 4,5,6 ανθρώπους.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όλοι όσοι ζούμε μέσα από έναν θάνατο, είναι ότι τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας ή οι φίλοι σας συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας και κάθε στιγμή ζούμε για όσα δεν κατάφεραν να ζήσουν. Και ένα ευχαριστώ που δεν φτάνουν οι λέξεις να το καλύψουν.

Ευγνωμοσύνη!»

Η έκκληση που «άγγιξε» την Έμμα
Πριν από δύο περίπου μήνες η Αναστασία Τασούλα εξηγούσε πώς βγήκε νικήτρια και καλούσε τον κόσμο να γίνει δωρητής οργάνων, λίγο μετά τη μεταμόσχευση πνεύμονα στην υποία είχε υποβληθεί.

«Πάω σπίτι μου. Το γράφω και δεν το πιστεύω. Πάω σπίτι μου! Πάω σπίτι μου!!! Μαμά, έρχομαι. Τα κατάφερα. Ζω, αναπνέω, περπατάω. ΖΩ.. Πόσες φορές αναρωτήθηκα αν θα τα καταφέρω μέσα σε αυτούς τους μήνες; Και τα κατάφερα! Είμαι ζωντανή. Ακόμα και αυτήν την στιγμή, νομίζω ότι ονειρεύομαι. Πώς σκατά τα κατάφερα; Αναπνέω χωρίς να λαχανιάζω, χωρίς να βήχω. Έχω να βήξω μέρες. Έχω νέους πνεύμονες.

Είχα το πείσμα, το θάρρος και την δύναμη, τους έπρηξα όλους (όπως λέει και μία ψυχΗ) και τα κατάφερα να ζήσω. Κατάφερα να κερδίσω μια μάχη μεγαλύτερη από εμένα, με ένα χαμόγελο στα χείλη και με όλη την τεράστια δύναμη μου.

Και εννοείται δεν είχα άλλη επιλογή. Θα μπορούσα να πεθάνω, προφανώς, αλλά είναι βαρετό μόνο που το σκέφτομαι. Και εγώ δεν έχω χρόνο για βαρετές καταστάσεις. Η ζωή είναι πανέμορφη όταν την ζεις. Αλλά προφανώς νέοι πνεύμονες δεν υπάρχουν αν δεν..

Υπάρχει δότης: Είναι 6 φορές πιο πιθανό να χρειαστείς ο ίδιος μόσχευμα παρά να δώσεις. Αλλά στην πιθανότητα να μπορείς να δώσεις μετά θανάτου τα όργανα σου, γιατί να πεις όχι; Κάθε άνθρωπος μπορεί να σώσει 8 ζωές. Και επειδή ένας άνθρωπος δώρισε τους πνεύμονες του, είμαι εγώ ζωντανή και αιώνια ευγνώμων» έγραφε στις 9 Οκτωβρίου η Αναστασία Τασούλα, σε μια ανάρτηση που έγινε viral και στάθηκε η αφορμή η Έμμα να αποφασίσει ότι θέλει να δωρίσει τα άργανά της, λιγότερο από δύο μήνες πριν τη φονική παράσυρση, που θα της στοίχιζε τη ζωή μόλις στα 21 της χρόνια…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις