Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα καταγγελία για κακοποίηση: Νοσηλευτής κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 16χρονο κορίτσι σε ξενώνα εφήβων

Νέα καταγγελία για κακοποίηση: Νοσηλευτή...

Είχε φιλοξενηθεί και στην Κιβωτό

Επιχείρησε, σύμφωνα με τη δικογραφία, να εκμεταλλευτεί καταστάσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τις ακόρεστες σεξουαλικές του ορέξεις.
Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η νέα καταγγελία για ασέλγεια ανηλίκου σε δομή φιλοξενίας από έναν ενήλικο νοσηλευτή.

Ειδικότερα, την ώρα που σοκάρουν την κοινή γνώμη όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με όσα έχουν καταγγελθεί στις Αρχές για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ακόμα μία εφιαλτική υπόθεση, που αφορά περιστατικό κακοποίησης σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Πρόκειται για τον ξενώνα εφήβων «Όρμος», που λειτουργεί από το 1995 βάσει του κανονισμού 815\84 της ΕΟΚ και είναι ανοιχτή κοινοτική δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Ανήκει στον Ψυχιατρικό Τομέα του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Αττικής και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας οκτώ παιδιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός αυτής της δομής στις αρχές του Ιουνίου 2020 ένα 16χρονο κορίτσι, όπως καταγγέλθηκε, έπεσε θύμα ενός 45χρονου άνδρα, ο οποίος εργαζόταν ως νοσηλευτής στη δομή και ήταν επιφορτισμένος να επιβλέπει τα ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 16χρονο τότε κορίτσι είχε έρθει στον «Όρμο» προερχόμενο από την «Κιβωτό του Κόσμου», έχοντας βιώσει επώδυνες καταστάσεις, που προκάλεσαν ανεξίτηλα τραύματα στον ευαίσθητο ψυχικό της κόσμο. Ο νοσηλευτής, που γνώριζε το ιστορικό του κοριτσιού, αντί να σκύψει με στοργή και κατανόηση πάνω της, επιχείρησε, σύμφωνα με τη δικογραφία, να εκμεταλλευτεί καταστάσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τις ακόρεστες σεξουαλικές του ορέξεις.

Όπως αναφέρεται επί λέξει στη δικογραφία: «Ο δράστης, ο οποίος εργάζεται ως νοσηλευτής στον ξενώνα εφήβων "Όρμος" στην Παλλήνη, ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης τροφίμου, ήτοι ήλθε σε συνουσία μαζί της, εντός του δωματίου της, με τη θέληση της ίδιας». Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 12/12 στο Μικτό Ορκωτό και ο 45χρονος νοσηλευτής, που είναι κατηγορούμενος για «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια», είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης.

Από την πλευρά της, η κοινωνική λειτουργός του ξενώνα «Όρμος» στην Παλλήνη, κ. Χαρά Πετρέλη, είπε στο protothema.gr ότι έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον χειρισμό της υπόθεσης «με τον κατάλληλο θεραπευτικό τρόπο και για τη δομή και για τη φιλοξενούμενή μας».

Το οικογενειακό περιβάλλον του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποια δήλωση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις