Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Λυρική: Aποθεώθηκε ο sold out Δον Κιχώτης, έπονται «Παραμύθια» με τη Βασιλική Καραγιάννη

Λυρική: Aποθεώθηκε ο sold out Δον Κιχώτη...

Super hot προορισμός το Νιάρχος με μπαλέτο και μελόδραμα για τις γιορτές, συρρέει ο κόσμος

Εάν δεν προλάβατε να κλείσετε εισιτήρια για τη χορευτική παράσταση «Δον Κιχώτης» με κοστούμια Mary Katrantzou, ατυχήσατε! Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν ταχύτατα και η πρεμιέρα καταχειροκροτήθηκε με τεράστιο ενθουσιασμό. Ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Τιάγκο Μπορντίν αναβίωσε την κλασική χορογραφία του Πετιπά και τη γεμάτη εξιδανικειμένες φαντασιώσεις διαδρομή του διάσημου ήρωα καθοδηγώντας τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, επιτυγχάνοντας ένα θαυμαστό αποτέλεσμα.

Τα παραμυθένια σκηνικά του διεθνή Έλληνα σκηνογράφου Γιώργου Σουγλίδη  με το εμπνευσμένο animation  από την Ειρήνη Βιαννέλη και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα εντυοωσίασαν. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διεύθυνε ο Στάθης Σούλης. Στις τέσσερις τελευταίες παραστάσεις (23, 24, 30, 31/12) τον ρόλο της Κίτρι θα ερμηνεύσει η χορεύτρια του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μάρτα Ριβέρο ντε Μιράντα, ενώ παρτενέρ της στον ρόλο του Μπαζίλιο θα έχει τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βραζιλιάνο χορευτή Γκουστάβο Καρβάλιο, ο οποίος είναι σολίστ στο Μπαλέτο του Ντύσσελντορφ. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα υποδυθούν  επίσης, στις 4/12, οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Αλίσια Τάουνσεντ και Γιώργος Χατζόπουλος.

 

Η επόμενη πρόταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια μέσα στις γιορτές και έχει πατρινό ενδιαφέρον. Η νέα πολυαναμενόμενη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Όπερα Λα Μονναί των Βρυξελλών είναι «Τα παραμύθια του Χόφμαν» στην ευφυή σκηνοθεσία του κορυφαίου Ευρωπαίου σκηνοθέτη της όπερας και του θεάτρου Κρύστοφ Βαρλικόφσκι, ο οποίος αναλαμβάνει να αποκαλύψει την ουσία ενός έργου όπου τόπος και χρόνος είναι τα κατάλοιπα ενός κατεστραμμένου ψηφιδωτού. Το αριστούργημα του Ζακ Όφενμπαχ θα παρουσιαστεί για οκτώ παραστάσεις, από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παραγωγής υπογράφει η μόνιμη συνεργάτιδα του Βαρλικόφσκι Μαλγκορζάτα Στσέσνιακ, η οποία δημιουργεί ένα μοναδικό κινηματογραφικό σύμπαν. Η χορογραφία είναι του Κλωντ Μπαρντούιγ, οι φωτισμοί της Φελίς Ρος και το βίντεο του Ντενί Γκεγκέν. Ο Κριστιάν Λονσάν υπογράφει τη δραματουργία.

Στη δεύτερη διανομή όπου τον ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσει ο διακεκριμένος τενόρος της ΕΛΣ Γιάννης Χριστόπουλος, η διεθνώς καταξιωμένη πατρινή υψίφωνος της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη θα τραγουδήσει και τους τέσσερις γυναικείους ρόλους. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο επίσης συμπολίτης μας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View