Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Mary Katrantzou: Tα ελληνοπρεπή σχέδια που πρόσφερε για τα δώρα της προέδρου της Δημοκρατίας

Mary Katrantzou: Tα ελληνοπρεπή σχέδια π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η διάσημη 37χρονη designer, που παντρεύεται το καλοκαίρι στις Σπέτσες, υπογράφει μια εθιμοτυπική συλλογή από φουλάρια και γραβάτες

Δωρεάν παραχώρησε στην προεδρία της Δημοκρατίας, τα σχέδιά της η πολυβραβευμένη και διεθνούς φήμης ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou ώστε να τυπωθούν σε μια συλλογή από φουλάρια και γραβάτες. Η 37χρονη δημιουργός που εδρεύει στο Λονδίνο και αποκαλείται στα fashion media «βασίλισσα των prints» δήλωσε πως νιώθει μεγάλη τιμή που η κυρία πρόεδρος εκτιμά τη δουλειά της και θέλησε να συνεργαστούν για τα επίσημα δώρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

 «Χρησιμοποιήσαμε στοιχεία από τη συλλογή που δείξαμε στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, καθώς και αρκετά στοιχεία από τη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017, που ήταν εμπνευσμένη από τον μινωικό πολιτισμό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κολάζ διαχρονικών ιδεών, συμβόλων και απεικονίσεων που αποτυπώνουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ιδέες της Ελλάδας» δήλωσε στο περιοδικό «Κ» της «Καθημερινής».

«Η συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι πολύ συγκινητική για μένα ως Ελληνίδα δημιουργό που ζει στο εξωτερικό. Είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη συνεργασία. Το γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ελληνικού έθνους, καθώς και η συμβολή της, μέσω της πορείας της, στην ανάδειξη των αρχών και των αξιών της σύγχρονης Ελλάδας αποτέλεσαν για μένα τεράστια έμπνευση» σημείωσε η Μαίρη.

 

Στα σχέδιά της εντοπίζει κανείς με την πρώτη ματιά τη γαλανόλευκη σημαία, ελληνικές γραμματοσειρές, κομμάτια της Ελλάδας πάνω στον χάρτη και αναφορές στον αισθητικά πλούσιο μινωικό πολιτισμό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε η παραγωγή των φουλαριών και των γραβατών να γίνει στο Σουφλί, για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.  Η ιδέα των αξεσουάρ αυτών πηγάζει από την ανάγκη διαλόγου μεταξύ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της σύγχρονης αισθητικής. Σε μέρες πανδημίας, η designer ομολογεί ότι επανεκτίμησε  τη δύναμη που μπορείς να πάρεις από τις ρίζες σου και την αγάπη προς τη χώρα σου». Όπως έχει γίνει γνωστό ο γάμος της με τον εδώ και 18 χρόνια αγαπημένος της, τον  διακεκριμένο καθηγητή Νευρολογίας, Μάριο Πολίτη, θα τελεστεί το καλοκαίρι του 2021 στις Σπέτσες.

 (Πηγή "Καθημερινή")

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View