Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έντονη η αντίδραση απο τα Ιόνια Νησιά για τη διοικητική μεταφορά των νοσοκομείων στην Πάτρα

Έντονη η αντίδραση απο τα Ιόνια Νησιά γι...

Πλήττεται η συνοχή της Περιφέρειας, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, στις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας για ενιαία διοίκηση των νοσοκομείων Αργοστολίου και Ζακύνθου από το Δ.Σ. του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και τη μετατροπή του νοσοκομείου Ληξουρίου σε Κέντρο Υγείας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις προτάσεις αυτές, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σπάει η συνοχή της σταδιακά, με τη μεταφορά διοικητικών κέντρων σε άλλη Περιφέρεια.

Τη στιγμή που τα μικρά νοσοκομεία της Περιφέρειά μας αρχίζουν να ορθοποδούν και να αναπτύσσονται, με μεγάλες και ετών προσπάθειες, είπε ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό, το Υπουργείο Υγείας κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, εφαρμόζοντας τον «Καλλικράτη» στην υγεία χωρίς να λαβαίνει υπόψη τη διοικητική διαίρεση της χώρας και συγκεκριμένα τις Περιφέρειες.

Η πρόταση του Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό είναι να παραμείνει η κεντρική διοίκηση των νοσοκομείων εντός της Περιφέρειας, γιατί με τον τρόπο αυτό θα υποστηρίζονται καλύτερα τα ιδρύματα τόσο από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες όσο και από τους δήμους των νησιών μας.

«Τρίζουν» τα θεμέλια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να του καταθέσει το συντομότερο και εγγράφως τις προτάσεις του, κάτι που ο κ. Σπύρου θα πράξει άμεσα.

«Μετά το Υπουργείο Παιδείας, που αποφάσισε να συρρικνώσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με την κατάργηση τριών τμημάτων του, έρχεται το Υπουργείο Υγείας για να πλήξει την  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι με τις αποφάσεις αυτές «τρίζουν» τα θεμέλια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η πρόταση του Υπουργείου

Παρουσία του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο επικεφαλής της Επιτροπής καθηγητής Οικονομικών της υγείας Λ. Λιαρόπουλος, που μελετά το θέμα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, παρουσίασε τις προτάσεις, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για το νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Όσον αφορά την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δημιουργείται μια ομάδα που θα καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, με έδρα το Πανεπιστημιακό Πατρών και τέσσερις άλλοι κύκλοι νοσοκομείων. Στον πρώτο κύριο θα είναι το Πανεπιστημιακό του Ρίου.

Στο δεύτερο κύκλο, κύριο νοσοκομείο είναι το "Άγιος Ανδρέας" και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Κεφαλληνίας, Ληξουρίου - το οποίο γίνεται Κέντρο Υγείας, Ζακύνθου, και το Νοσημάτων Θώρακος "Άγιος Λουκάς", το οποίο μεταφέρεται στο "Άγιος Ανδρέας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις