Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μακριά ουρά… γαϊδούρας στον ΕΟΠΥΥ στην άνω πόλη της Πάτρας

Μακριά ουρά… γαϊδούρας στον ΕΟΠΥΥ στην ά...
Γιώργος Μόσχος

Από τον Γιώργο Δημ. Μόσχο

Απελπιστική έχει καταντήσει η κατάσταση για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ)  κυρίως για τους συνταξιούχους, που χρειάζονται φάρμακα και άρα περισσότερες επισκέψεις στον γιατρό για να τους τα γράψει.

Κάθε 28 του μήνα που ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής για τον επόμενο, οι ασφαλισμένοι τραβούν το μαρτύριο του περίμενε έξω από την πόρτα των κατά τόπους γραφείων του ΕΟΠΥΥ στην Πάτρα, κατ' αναπαράσταση του παλιού παιδικού παιχνιδιού της μακριάς ουράς γαϊδούρας!

Κι αν είναι καλοκαίρι κάτι πάει κι έρχεται να περιμένει κανείς, όμως τώρα που πλησιάζει χειμώνας με τι αντοχές να κάτσουν στην ουρά, μες στο κρύο και την υγρασία; 

Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει με τον οικογενειακό γιατρό, αν και στις αρχές, πριν γίνει αντιληπτή η χρησιμότητα από τους ασφαλισμένους, ήταν πολύ πιο εύκολη η εξυπηρέτηση, λόγω της λιγοστής προέλευσης.

Στην συνέχεια η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έκανε το πρόβλημα αρκετά εμφανές, ενώ φθάσαμε στο σημείο να υπάρχει αναμονή μέχρι και δύο μήνες, αφού οι αριθμοί καλύπτονται από την πρώτη εβδομάδα και μετά όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε...

Κατά τ' άλλα ο υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης κάνει δημόσιες σχέσεις με βροντώδεις ανακοινώσεις περί του τέλος  της κακής κατάστασης με τον οικογενειακό γιατρό, που εφάρμοσε ο κακός ΣΥΡΙΖΑ και μας απάλλαξε από το καθημερινό μαρτύριο της αναμονής έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ καθημερινά.

 

Στον κ. Πλεύρη ο οικογενειακός γιατρός φταίει κι όχι η υπονόμευσή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που άφησε τα σύστημα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, να καταρρέει.

 

Και τούτο διότι ότι  φέρει την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κακό και πρέπει να σβήσει από τον χάρτη για να μην γίνονται συγκρίσεις, που είναι εις βάρος της ΝΔ! Στης οποίας τον καιρό το φακελάκι δούλευε ακόμη και για επίσκεψη στο γιατρό του ΙΚΑ!

Έστησε λοιπόν τον ιδιωτικό γιατρό, τον προπαγάνδισαν τα κολλητάρια λαμόγια της λίστας Πέτσα, σε σημείο μέχρι να πιστέψουμε ότι ιδιωτικός σημαίνει τον έχουμε παραμάσχαλα! 

Και ιδού η κατάντια. Η φωτογραφία που τράβηξε ο ενεργός πολίτης Άνω Πόλης Περικλής Γεραλής, μιλά από μόνης της. Είναι τραβηγμένη μπροστά από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ της Άνω Πόλης Πάτρας στην οδό Γερμανού. 

Από τους αρμόδιους ακούει κανείς, ή προτιμούν να συνεχίζουν παίζοντας τον... χαβά τους! Χειμώνας έρχεται, σπεύσατε...

*Σκηνή τριτοκοσμική στην Πάτρα, για πόλη ευρωπαϊκή που κάποτε είχε κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής (Πολιτιστικής) πρωτεύουσας. Έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ συμφύρονται κάθε μήνα ασφαλισμένοι του Οργανισμού για να αποκτήσουν το... μαγικό χαρτάκι για ιατρική εξέταση και συνταγογράφιση των φαρμάκων τους! (Φωτογραφία του Περικλή Γεραλή).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις