Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απολογία του συγγραφέα για τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Η απολογία του συγγραφέα για τα αρχεία π...

«Τυχαία κατέβασα μαζικά αρχεία» δηλώνει στην απολογία του

Ο γνωστός και πολυβραβευμένος συγγραφέας υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι κατέβαζε το υλικό επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους

Τα όσα είπε ενώπιον των δικαστικών λειτουργών με το απολογητικό του υπόμνημα ο γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο ίδιος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης επειδή βρέθηκε στην κατοχή του σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο γνωστός και πολυβραβευμένος συγγραφέας υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι κατέβαζε το υλικό επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους, ενώ ο δικηγόρος του Σταύρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι «δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη ότι έχει εξωτερικεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή έστω ένα βλέμμα σε ανήλικο παιδί».

Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα του συγγραφέα, ο ίδιος αναφέρει «δεν έχω απασχολήσει ποτέ τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές της Χώρας. Έχω λευκό ποινικό μητρώο. Εκ προοιμίου θέλω να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια και ευπρέπεια ότι ΔΕΝ είμαι και ΔΕΝ έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη».

Αφού πρώτα απαριθμεί τα λογοτεχνικά του συγγράμματα που αποτυπώνουν, όπως αναφέρει ο ίδιος, κοινωνικά μηνύματα μέσω των μυθιστορημάτων και σχετίζονται με τον πρωτογενή πυρήνα της ελληνικής-κοινωνικής παθογένειας, ο ίδιος μέσω του απολογητικού του υπομνήματος επισημαίνει ότι «για όλα τα βιβλία που συγγράφω υπάρχει μία πηγή έμπνευσης.


Πάντοτε αναζητώ πηγές, αρθρογραφία, βίντεο, σειρές και ταινίες. Για παράδειγμα, για το θέμα του ρατσισμού και του bulling έχω προβεί σε έρευνα χιλιάδων βίντεο, εκπομπών και ταινιών με ρατσιστικές επιθέσεις (κατά κύριο λόγο στη Γερμανία) προκειμένου να κατορθώσω να πλάσω το χαρακτήρα του πρωταγωνιστή μου για να το διαμορφώσω και να το αποτυπώσω με αμεσότητα.

Για το θέμα των ακροδεξιών οργανώσεων προέβαινα σε αναζητήσεις αντίστοιχων οργανώσεων στην Ευρώπη. Σε ένα βιβλίο μου έπρεπε να αποτυπώσω σκηνή βιασμού. Συνεπώς, μεταξύ άλλων παρακολούθησα τη σειρά «13 Reasons Why» και την ταινία “Οι κατηγορούμενοι”. Όλες τις πληροφορίες που έβρισκα από την έρευνά μου –βίντεο, άρθρα, σειρές- τα αποθήκευσα σε σκληρό δίσκο καθώς αποτελούσαν την βασική πρώτη ύλη του συγγραφικού μου έργου ώστε όσα περιγράφω να είναι ρεαλιστικά. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνω υλικό και για τα προσεχή βιβλία μου».

Ο προφυλακισμένος, στην κατοχή του οποίου οι αναλυτές της Δίωξης εντόπισαν στα αρχεία του περισσότερα από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών, αναφέρει στο υπόμνημα ότι «ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε η παραμικρή υπόνοια σε βάρος μου! Ούτε έστω ένα ύποπτο ή ανοίκειο βλέμμα εκ μέρους μου! Επιπλέον, δεν επιδίωξα ποτέ και δεν είχα ποτέ την παραμικρή προσωπική επικοινωνία ή επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο –πέραν του τυπικού «Συγχαρητήρια για το βιβλίο σας» με απάντηση «Σας ευχαριστώ»!».

Ακόμη, φέρεται να ισχυρίζεται ότι «το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε (υλικό που δεν έχει απομονωθεί-έχει ιδωθεί αποσπασματικά και όχι στο σύνολό του) αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση βιβλίου μου, στο οποίο ομοίως πραγματευόμουν το θέμα των κινδύνων από την ανεξέλεγκτη -από τον ενήλικα γονέα- χρησιμοποίηση του διαδικτύου από τους νεαρούς εφήβους μέσω –κατά βάση- των PC games. Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου».

Και μέσω του απολογητικού υπομνήματος φέρετε να απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους θα χρησιμοποιούσε το εν λόγω υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκαν στην κατοχή του. «Το κατασχεθέν υλικό – το οποίο επαναλαμβάνω μόνο απέχθεια μου προκαλούσε- θα με βοηθούσε να κατανοήσω και να συγγράψω τρία βασικά μυθοπλαστικά στοιχεία:

το μοτίβο συμπεριφοράς των νεαρών εφήβων
το πώς γίνεται η “πρόσκληση” προκειμένου οι νεαροί έφηβοι να ξεγελαστούν και στη συνέχεια να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης
ποιες οι αντιδράσεις των παιδιών, ήτοι αν αυτά προσποιούνταν ότι είναι χαρούμενα, ευχαριστημένα, δυστυχισμένα, αν αντιλαμβάνονται τις πράξεις τους, αν φαίνεται η καταπίεση, το άδειο βλέμμα τους κλπ.

Ενώ παράλληλα φέρεται να εξηγεί ότι «από το πρόγραμμα e-mule υπάρχει η δυνατότητα μόνο να κατέβουν αρχεία πχ ταινίες κινηματογράφου, τραγούδια. Το πρόγραμμα δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δεις φωτογραφίες ή βίντεο. Παρά μόνο να κατεβάσεις τα αρχεία χωρίς να γνωρίζεις το ακριβές περιεχόμενο. Εγώ πατούσα στην αναζήτηση κάποιες λέξεις-κλειδιά όπως “girl”, “boy” και κατέβαζα μαζικά τα αρχεία, δηλαδή δεν μπορούσα να κάνω επιλογή αρχείων. Η καταχώρηση ήταν μαζική και τυχαία. Τα περισσότερα βίντεο που κατασχέθηκαν δεν τα είχα δει ποτέ αλλά ούτε είχα και σκοπό να τα δω και πιθανότατα δεν θα είχαν καν κάποια μυθοπλαστική αξία.

Όσα βίντεο έχω ανοίξει, δεν τα έχω δει ολόκληρα! Πατούσα τον κέρσορα και τα έβλεπα στο fast forward προκειμένου να δω μόνο συγκεκριμένες στιγμές –και ασφαλώς όχι αυτές της σεξουαλικής κακοποίησης-. Η διαδικτυακή μου επίσκεψη στην εφαρμογή για την λήψη τέτοιων αρχείων ΔΕΝ ήταν συχνή ούτε σταθερή ούτε συνεχής».

Στο απολογητικό υπόμνημα, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας καταλήγει μάλιστα λέγοντας «ουδέποτε έχω προβεί σε διαμοιρασμό, αποστολή, διακίνηση αυτών των αρχείων!».

Μετά από μεγάλη έρευνα της ηλεκτρονικής δίωξης, ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 18 Οκτωβρίου, παραπέμφθηκε στην εισαγγελία και τον ανακριτή για απολογία, κρίθηκε προφυλακιστέος και από τις 26 Οκτωβρίου βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις