Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεύμα: 238 ευρώ η επιδότηση για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες- Σύσταση να μειωθεί η κατανάλωση 18:00 με 21:00

Ρεύμα: 238 ευρώ η επιδότηση για κατανάλω...

Οι ανακοινώσεις Σκρέκα

Το ύψος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Νοέμβριο ανακοίνωσε σήμερα (27.10.2022) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. 

Πριν από μερικές μέρες, οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές που θα ισχύσουν για τον Νοέμβριο και οι οποίες είναι μειωμένες έως 38%. Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοινώθηκαν από τον Κώστα Σκρέκα, δεν ξέφυγαν από το “πνεύμα” των προηγούμενων μηνών και προβλέπεται μπόνους για όσους μειώσουν την κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι. 

Σύσταση να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών έκανε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας. 

Όπως είπε, «Βασική προτεραιότητα παραμένει η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει ένα στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες από 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας».

Οι επιδοτήσεις 

Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η επιδότηση αφορά σε όλα τα νοικοκυριά, για κύριες και μη κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων. Απορροφάται έτσι το 90% της αύξησης. 

Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση είναι 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, θα έχει μπόνους, αφού η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Για κατανάλωση από 1000 και κιλοβατώρες και πάνω, η επιδότηση θα είναι 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά που έχουν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα είναι 286 ευρώ ανά μεγαβατώρα και, όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, απορροφάται το 100% της αύξησης. 

Στα επαγγελματικά τιμολόγια, έως 35 κιλοβατώρες και 2000 κιλοβατώρες κατανάλωση η επιδότηση είναι 200 ευρώ η μεγαβατώρα

Έως 35 κιλοβατώρες και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες κατανάλωση, η επιδότηση είναι 50 ευρώ η μεγαβατώρα. 

Για τους αγρότες είναι οριζόντια η επιδότηση, στα 288 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για το φυσικό αέριο η κυβέρνηση δεν θα δώσει επιδότηση αλλά η ΔΕΠΑ θα προσφέρει οριζόντια επιδότηση 25 ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις