Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος κήρυξε το Θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Δημητρίου

Πάτρα: Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος...

Το πρωί της Τετάρτης 26/10/2022 - Συγχοροστάτησε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο

Με λαμπρότητα & παρουσία πολλών πιστών πανηγύρισε ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στην ομώνυμη οδό στην άνω πόλη, στην Πάτρα.

Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2022 συγχοροστάτησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κινσάσας στο Κονγκό της Αφρικής, κ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, ο οποίος ως γνωστόν έχει γεννηθεί στην επαρχία Τριχωνίδος Αιτωλοακαρνανίας και για αρκετά χρόνια ιερουργούσε στην ενορία του Αγίου Νικολάου της Πάτρας.

Στις 30 Νοεμβρίου 2017 ο κ. Θεοδόσιος διορίστηκε υπό του Μακαριοτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας & στις 26 Νοεμβρίου 2018 προτάσει της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β', εξελέγη υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Κανάγκας. Στις 12 Ιανουαρίου 2022 η Αγία και Ιερὰ Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετὰ απὸ πρόταση του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, εξέλεξε τον αγαπητό, σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο σε Μητροπολίτη Κινσάσας. Η Κινσάσα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, μία χώρα της κεντρικής Αφρικής που ήταν γνωστή κατά το παρελθόν ως Ζαΐρ.

Ο κ. Θεοδόσιος κήρυξε το Θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην άνω πόλη της Πάτρας και αναφέρθηκε στα διδάγματα του ατρόμητου και με μεγάλη πίστη Αγίου.

Συλλειτούργησαν πολλοί ιερείς, ανάμεσα τους ο αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της ιεράς μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης, κ.α.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε από το απόγευμα της Τρίτης 25/10 στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για να ανάψουν το κερί τους και να πάρουν ένα κομμάτι άρτο. Τον εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που επίσης μίλησε για τον Άγιο Δημήτριο. Τις ιερές ακολουθίες μετέδωσε η τηλεόραση του "Λύχνου", της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις