Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: H επιστολή- απάντηση του Δημάρχου στον ΣΟΨΥ για τις "Γέφυρες"

Πάτρα: H επιστολή- απάντηση του Δημάρχου...

Τι αναφέρει

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, απάντησε σήμερα, με επιστολή του προς την κ. Μπίκου Χριστίνα, πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας, στο αίτημα για κοινή συνάντηση του Δημάρχου και των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πατρέων, με το ΔΣ του Συλλόγου. Αντικείμενο της συνάντησης ορίστηκε η παραχώρηση ακινήτου, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης «Οι Γέφυρες».

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

«Κυρία Πρόεδρε,

Σε απάντηση του αιτήματός σας, για παρουσία του Δημάρχου Πατρέων σε συνάντηση με το Σύλλογο ΣΟΨΥ, στην οποία θα συμμετέχουν και όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πατρέων, σας ενημερώνουμε για τα εξής.

Όπως πιθανά γνωρίζετε, ο Δήμαρχος Πατρέων, δεν είναι απλά ένας ακόμα επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όντας Δήμαρχος, έχει έναν τελείως διαφορετικό θεσμικό ρόλο από τους υπόλοιπους επικεφαλής. Ήδη σας έχουμε επισημάνει το παραπάνω ζήτημα, με την από 26/09/2022 επιστολή μας, στην οποία εκφράσαμε την απορία μας για το γεγονός, ότι αίτημά σας σχετικά με την παραχώρηση ακινήτου στην Κοιν.Σ.Επ. «Οι Γέφυρες», είχε διακινηθεί σε διάφορους φορείς της πόλης και απ’ αυτούς προς εμάς, ενώ δεν είχε έρθει ποτέ απευθείας απ’ την εν λόγω Κοιν.Σ.Επ. προς τη Δημοτική Αρχή (πράγμα που έγινε μετά την επικοινωνία μας μαζί σας, στις 2/9/2022).

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο δεν υποβάλλετε απευθείας το όποιο αίτημά σας στη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο. Αυτή η στάση, καταλαβαίνουμε ότι δεν προέρχεται από άγνοια ή μη κατανόηση των διαδικασιών, καθώς για άλλα θέματα που σας απασχολούσαν στο παρελθόν, απευθυνθήκατε σ’ εμάς. Όσοι σας συμβουλεύουν να ακολουθήσετε αυτή την πορεία, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πως έχουν άλλες αγωνίες.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, θεωρεί το ζήτημα της εργασίας ως πρωταρχικό θέμα, γι’ αυτό και παλεύει με όλους τους τρόπους γι’ αυτό. Το σύνθημά μας «Δουλειά για Όλους, Δουλειά με Δικαιώματα», αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βάρος για τους ψυχικά πάσχοντες. Η εργασία, αποτελεί κομβικό παράγοντα τόσο της πρόληψης ενάντια στην εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων, όσο και της ομαλής κοινωνικής επανένταξης των νοσούντων. Γι’ αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε όλοι οι ψυχικά πάσχοντες, χωρίς εξαιρέσεις, να έχουν πρόσβαση στη δουλειά, όπως φυσικά και όλα τα άτομα με αναπηρία.

Χρειάζεται να αναλογιστούμε, ποιος έχει την ευθύνη για την εξασφάλιση δουλειάς, ο Δήμος ή η Κυβέρνηση και το κράτος; Γνωρίζετε άλλωστε, πόσες κινητοποιήσεις έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, με επίκεντρο το δικαίωμα στην εργασία. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη, να ενισχύσουμε αυτόν τον αγώνα και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο σε αποσπασματικές «λύσεις», που απευθύνονται σε λίγους και μάλιστα προσωρινά. Η αγορά και η επιχειρηματικότητα, ακόμα και όταν αυτή παίρνει το όνομα της «κοινωνικής» ή της «συνεταιριστικής» επιχειρηματικότητας, δεν μπορεί να δώσει συνολική λύση στα προβλήματα των ψυχικά πασχόντων, καθώς σε όλες τις δράσεις, μπαίνει αντικειμενικά ως παράγοντας το κέρδος και η «βιωσιμότητα». Σ’ αυτόν τον αγώνα που διεξάγουμε, ώστε να δοθούν πραγματικές και συνολικές λύσεις, θα σας θέλαμε αρωγούς και συνοδοιπόρους.

Η Δημοτική Αρχή, σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον, έχει τη διάθεση να συμβάλλει, ακόμα και μέσω των ακινήτων της, στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως σας είπαμε και στην από 26/9/2022 επιστολή μας, έγινε αλλαγή σκοπού του διαθέτη για το Κληροδότημα Καρανικολού και έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Τομεακή Επιστημονική Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, ώστε να αξιοποιηθούν συνολικά οι χώροι του. Σ’ αυτή τη συνεργασία, θέλουμε να συμπεριληφθούν όλες οι συλλογικότητες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται φυσικά και ο ΣΟΨΥ.

Για να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, καθώς και όποια άλλη πρόταση έχετε να μας καταθέσετε, σας καλούμε σε συνάντηση του Δημάρχου με όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου σας, στο Δημαρχείο. Ως ενδεικτική ημερομηνία και ώρα, προτείνουμε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 12:00.

Είμαστε στη διάθεσή σας, ώστε να ορίσουμε τη συνάντηση, σύμφωνα και με το δικό σας πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις