Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον ΣΟΨΥ λειτουργούν Ομάδες Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών

Πάτρα: Στον ΣΟΨΥ λειτουργούν Ομάδες Υποσ...

Αφορούν φροντιστές ατόμων που πάσχουν από ψυχική ασθένεια - Οι ομάδες ανά 15 ημέρες σε προκαθορισμένες ημερομηνίες

Ο Σύλλογος ΣΟΨΥ Πάτρας στηρίζοντας τις οικογένειες ατόμων που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια πραγματοποιεί ομάδες Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης φροντιστών. Οι ομάδες αυτές απευθύνονται στα μέλη των οικογενειών που έχουν αναλάβει το δύσκολο ρόλο της φροντίδας και της υποστήριξης των ατόμων που νοσούν με στόχο την δημιουργία ενός οικείου και ασφαλούς πλαισίου έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων, σκέψεων, προβληματισμών και μοίρασμα εμπειριών.

Οι ομάδες εστιάζουν στην μείωση της επιβάρυνσης και στην ανακούφιση των φροντιστών μέσα από διαδικασίες που έχουν ως εργαλεία την πληροφόρηση και την κατανόηση της ψυχικής ασθένειας, την εκπαίδευση σε πιο λειτουργικές συμπεριφορές διαχείρισης της ψυχικής ασθένειας και την ουσιαστική αλληλεπίδραση με το μέλος/η που νοσεί.

Οι ομάδες Υποστήριξης και Ψυχοεκπαίδευσης φροντιστών λειτουργούν ανά 15 ημέρες σε προκαθορισμένες ημερομηνίες (Δευτέρα 17:00 – 18:00  και Παρασκευή  17:00 -18:00) στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Κανάρη 74 & Καραϊσκάκη, στην Πάτρα.

Στις ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν φροντιστές ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο.

Για δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Γραμματεία του Συλλόγου στα τηλ. επικοινωνίας  2610- 621273 & 6977452647 καθημερινά 9:00 π. μ – 17:00 μ.μ  μέχρι 27/10/2022.

«Γέφυρες Ζωής», Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ψυχικά Πασχόντων του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας, στην οδό Κανάρη 74.

Κτίριο εργαστηρίων: Σισίνη 6, Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις