Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κλιμακώνει τις απειλές από ευρωπαϊκό έδαφος ο Ερντογάν: Επανέλαβε το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

Κλιμακώνει τις απειλές από ευρωπαϊκό έδα...

Προκαλεί απτόητος ο Τούρκος πρόεδρος

Στην ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, μεταξύ του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε απαξιωτικό τόνο, ο Ερντογάν, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Ένας κύριος (σ.σ. Μητσοτάκης) ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Είναι ενάντια στην εθιμοτυπία του φαγητού. Βγήκε και έβγαλε λόγο. Δήλωσε ότι χρησιμοποιήσαμε εκφράσεις που ήταν σκληρές για τον ίδιο. Εκεί που πρέπει να είναι δεν είναι. Οι πολιτικές τους εξακολουθούν να βασίζονται σε ψέματα. Από εδώ και στο εξής, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα».

Επανέλαβε δε την απειλή του ότι «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», αυτή τη φορά από Ευρωπαϊκό έδαφος: «Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Όποιος μας ενοχλεί, μας επιτίθεται εμείς θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά. Όπως εσείς καταλαβαίνετε, έτσι κι αυτοί έχουν καταλάβει σε τι αναφερόμαστε», είπε σε προκλητικό τόνο.

Ο Ερντογάν στην εισαγωγή του μίλησε για την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει: «Βλέπουμε κάποια μέλη να μην συνεργάζονται με την Τουρκία, αλλά θέλουν να προκαλούν και να κλιμακώνουν την ένταση. Αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και τα δικά μας. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι όλα τα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο μπορούν να λυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο Αναμένω από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες υπό το όνομα της ενότητας αλληλεγγύης. Η λύση στην Κύπρο είναι να αναγνωριστεί η ΤΔΒΚ και η πολιτική ισότητα. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα υπό αυτό το πλαίσιο».

Η ένταση στην Πράγα
 Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τέλος της παρέμβασής του «κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Η απόσταση που χωρίζει τους δύο ηγέτες ήταν εμφανής από τις πρώτες στιγμές της συνόδου: Η μόνη στιγμή που βρέθηκαν οι δυο τους μαζί ήταν στη φωτογραφία που έβγαλαν μαζί και όπως προκύπτει από το πλάνο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν ήταν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις