Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσία - Πυροβολισμοί σε σχολείο: Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε 13 άτομα και αυτοκτόνησε

Ρωσία - Πυροβολισμοί σε σχολείο: Αυτός ε...

Ο Πούτιν κατήγγειλε την «τρομοκρατική ενέργεια»

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας κατονόμασε τον μακελάρη που φορούσε μπλουζάκι με σβάστικα και σκότωσε 13 ανθρώπους, εκ των οποίων 7 παιδιά, μετά από μια επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο της πόλης Ιζέφσκ, περίπου 970 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Πρόκειται για τον Αρτέμ Καζάντσεφ, περίπου 30 ετών, ο οποίος ήταν απόφοιτος του σχολείου της Ρωσίας, μέσα στο οποίο προκάλεσε το μακελειό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, την ώρα των πυροβολισμών φορούσε μπαλακλάβα και εξετάζεται η πιθανή διασύνδεσή του με νεοναζί, λόγω της μπλούζας που φόραγε με τη σβάστικα.

«Επί του παρόντος οι ερευνητές … διενεργούν έρευνα στην κατοικία του και μελετούν την προσωπικότητα του δράστη, τις απόψεις του και τον περίγυρό του. Ελέγχεται επίσης η πιθανή σχέση του με νεοφασιστικές απόψεις και με νεοναζιστική ιδεολογία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής της Ρωσίας.

Μάλιστα, κυκλοφόρησε και βίντεο από την ίδια την Ανακριτική Επιτροπή, που δείχνει τη σορό του δράστη στο πάτωμα με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα ενώ ο ίδιος φαίνεται ντυμένος στα μαύρα, με τη μπαλακλάβα στο πρόσωπο και μια κόκκινη σβάστικα στη μπλούζα του.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από τα θύματα του μακελειού, τα 7 είναι παιδιά και οι υπόλοιποι 6 είναι ενήλικες, δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Σύμφωνα με τη ρωσική επιτροπή, 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, με τις εικόνες να κυκλοφορούν στα social media, όπως και βίντεο από την ώρα της επίθεσης, όμως δεν πιστοποιείται – για την ώρα – η αυθεντικότητά τους.

Ο Πούτιν κατήγγειλε την «τρομοκρατική ενέργεια»
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε σήμερα «απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια» το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σε ένα σχολείο του Ιζέφσκ, στο κέντρο της Ρωσίας που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους επτά παιδιά και τον τραυματισμό τουλάχιστον 21.

«Ο πρόεδρος θρηνεί βαθιά τον θάνατο ανθρώπων και παιδιών σε αυτό το σχολείο όπου έλαβε χώρα μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως γιατροί, ψυχολόγοι και νευροχειρουργοί έχουν σταλεί με εντολή του Πούτιν επιτόπου στο Ιζέφσκ, που βρίσκεται περίπου 970 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. «Ο πρόεδρος εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αυτής της απάνθρωπης επίθεσης», πρόσθεσε.

Δεν είναι το πρώτο μακελειό σε σχολείο της Ρωσίας
Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Η Ρωσία έχει γίνει θέατρο πολλών αιματηρών επιθέσεων σε σχολεία τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο 2021, ένας ένοπλος έφηβος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν και τον Απρίλιο 2022, ένας ένοπλος σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Ουλιανόβσκ της κεντρικής Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις