Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία για την ακρίβεια και την ενέργεια - ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία για την ακ...

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων

Πορεία το απόγευμα της Τρίτης, στην Πάτρα από το Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, για την ακρίβεια και την ενέργεια. Παρών ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και σύσσωμη η δημοτική αρχή αλλά και μέλη δημοτικών παρατάξεων. 

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, ανέφερε σχετικά: "Προχωράμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια και τα βάσανα. Προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Δε δίνουμε άλλο χρόνο στη Κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δε περιμένουμε κανένα σωτήρα, κανένα Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας το λογαριασμό για να τον πληρώσουμε ξανά εμείς.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Γιατί είναι ρεαλιστικό σήμερα να παλεύουμε για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο με σταθερό χρόνο εργασίας, γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά. Να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις