Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Εύκολη καρμπονάρα με μανιτάρια έτοιμη σε 15′

Εύκολη καρμπονάρα με μανιτάρια έτοιμη σε 15′

Εύκολη και γευστική συνταγή

Πολύ συχνά, χρειαζόμαστε μια γρήγορη λύση για φαγητό, μια συνταγή που να ετοιμάσουμε εύκολα και με λίγα υλικά. Η καρμπονάρα με μανιτάρια είναι η ιδανική συνταγή, που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε μόλις 15 λεπτά. Μπορούμε χρησιμοποιήσουμε τα ζυμαρικά που μας αρέσουν περισσότερο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε είδος έχει άλλο χρόνο βρασμού και θα πρέπει να προσαρμόσουμε το μαγείρεμά μας ανάλογα.

 
Υλικά για 2 άτομα:
250 γρ. ταλιατέλες
4-5 φέτες μπέικον
200 γρ. λευκά μανιτάρια
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
βραστό νερό


Διαδικασία:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον και τα μανιτάρια, και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα και μετά χτυπάμε μέσα το αυγό.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή μας. Όταν ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα μανιτάρια.

 Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Πολύ προσεκτικά, ρίχνουμε βραστό νερό, μέχρι για να καλύψει τα ζυμαρικά μας, περίπου 600 ml.

Αφήνουμε μαγειρευτεί, μέχρι οι ταλιατέλες να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού, ανακατεύοντας τακτικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κλείνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε να σταθεί πολύ λίγο, περίπου μισό λεπτό και μετά ανακατεύουμε το μείγμα των αυγών με την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια λεπτή, λεία σάλτσα.

Προσοχή: Η μίξη του μίγματος αυγού με τις ταλιατέλες, δεν πρέπει να γίνει ενώ το φαγητό είναι ακόμα επάνω στην φωτιά. Το αυγό ψήνεται με την θερμοκρασία που έχει κρατήσει το φαγητό. Για λόγους ασφάλειας, χρησιμοποιούμε μόνο αυγά που έχουν ελεγχθεί και παστεριωθεί. Έτσι, και για να μαγειρευτεί σωστά το αυγό αλλά και για να έχουμε μια λεία σάλτσα, πρέπει να ανακινούμε συνεχώς το τηγάνι μας. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αν θέλουμε και με μια έξτρα δόση τριμμένης παρμεζάνας.

Πηγή:olivemagazine 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life