Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάος με τα στοιχεία των δικαιούχων του επιδόματος αλληλεγγύης

Χάος με τα στοιχεία των δικαιούχων του ε...
Ξανάλατος Νίκος

Χάθηκαν η δεν υπάρχουν τα στοιχεία δεκάδων Πατρινών που κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα

Χαοτική κατάσταση και ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου αντιμετωπίζουν δεκάδες  Πατρινοί πολίτες –δικαιούχοι του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, καθώς οι εφορίες και το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου οικονομικών αδυνατούν να δώσουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις προκειμένου να λάβουν το επίδομα, λόγω ελλιπών στοιχείων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι περίπου 1.000.000 δικαιούχοι ανά τη χώρα δεν είναι καταχωρισμένοι στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών, είτε επειδή έχουν χαμηλά εισοδήματα  και δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, είτε διότι είναι ευκαιριακά εργαζόμενοι.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι ότι οι πολίτες υφίστανται μια απίστευτη γραφειοκρατία στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μη χάσουν το επίδομα.

H γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, κατά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να βρεθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, εντόπισε αρκετές περιπτώσεις φορολογούμενων που ενώ δικαιούνται του επιδόματος αλληλεγγύης,  διαμένουν σε μεγάλες κατοικίες πάνω από 300 τ.μ. ή που διαθέτουν ακόμα πισίνα και πολυτελή αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης, το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 1300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η δεύτερη δόση έως το τέλος Ιουνίου του 2010.

Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει από τις τράπεζες για τους δικαιούχους με εισοδηματικά κριτήρια, από τα ασφαλιστικά ταμεία για τους συνταξιούχους, από τις νομαρχίες για όσους δικαιούνται προνοιακών επιδομάτων, από τον ΟΑΕΔ για όσους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις