Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανικός στις εφορίες της Πάτρας

Πανικός στις εφορίες της Πάτρας
Ξανάλατος Νίκος

Ουρές από πολίτες που ήθελαν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, να μεταβιβάσουν περιουσίες και να καταθέσουν πινακίδες

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι Πατρινοί πολίτες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει να ξοδέψουν το μεγαλύτερο μέρος του 13ου μισθού τους για να πληρώσουν τα αυξημένα «πράσινα» τέλη.

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα στις εφορίες της Πάτρας, με τους φορολογουμένους να σπεύδουν τρομοκρατημένοι από την εξαγγελία των οικονομικών μέτρων  της Κυβέρνησης στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για να μεταβιβάσουν περιουσίες, αλλά  και να καταθέσουν πινακίδες στα παλιά τους ΙΧ.

Κάθε χρόνο το μήνα Δεκέμβριο καταγράφεται αύξηση στις παραδόσεις πινακίδων, αλλά φέτος η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Εν τω μεταξύ καθυστέρησε αρκετά η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ιδιοκτήτες να σπεύδουν μαζικά στα γκισέ της εφορίας, με τον φόβο της λήξης της προθεσμίας προκειμένου να προμηθευτούν το αποδεικτικό πληρωμής και το αυτοκόλλητο σήμα.

Επίσης, φωτιά έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες τα τηλεφωνικά κέντρα στις περισσότερες ενώσεις καταναλωτών όπου  χιλιάδες πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το φοροεισπρακτικό όπως το αποκαλούν μέτρο της κυβέρνησης.

«Δυστυχώς σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ο 13ος μισθός θα ξοδευτεί μόνο και μόνο για να πληρώσει κάποιος τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλης Τσιφάκης.

Να αναφερθεί ότι στα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τέλη κυκλοφορίας συνδέονται άμεσα με ισχυρά κίνητρα για την απόσυρση ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις