Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ανησυχεί τους ειδικούς η παραλλαγή Κένταυρος - Τα μέτρα προστασίας μετά τις διακοπές

Κορωνοϊός: Ανησυχεί τους ειδικούς η παρα...

Τι φοβούνται

Τους φόβους τους για την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη, λόγω πιθανής εμφάνισης της παραλλαγής «Κένταυρος»εκφράζουν οι ειδικοί.

 Όπως σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, το σενάριο της αναζωπύρωσης είναι «ρεαλιστικό», καθώς η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4 - 5. Ο ίδιος ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, αναμένεται αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας με μικρές διακυμάνσεις καθώς τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να πέσουν κάτω από τις 6.000 που είναι σήμερα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ότι συζητείται το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά self test και τη χρήση μασκών μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας και μέσα στις σχολικές αίθουσες. Όσον αφορά στον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα σκευάσματα, τόνισε ότι αυτά θα προστατεύουν από τις Όμικρον 4 και 5, και σημείωσε ότι θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση από την «Κένταυρος», σε περίπτωση επικράτησής της.

Παγώνη: Άμεσα να εμβολιαστούν με την 4η δόση οι άνω των 60
 

 Για την παραλλαγή «Κένταυρος» μίλησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον ΑΝΤ1. Η ίδια σημείωσε ότι, το ενδεχόμενο να γίνει ξανάυποχρεωτικός ο εμβολιασμός από το φθινόπωρο δε θα βοηθήσει, καθώς, όπως καταλάβαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η υποχρεωτικότηταείναι κάτι που δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.

 Ωστόσο, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι αυτό που προσφέρει ουσιαστική προστασία ενάντια στη σοβαρή νόσηση και ότι οι άνω των 60 θα πρέπει να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία αναμένονται τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Η ίδια υπογράμμισε ότι η παραλλαγή «Κένταυρος» αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα προς το τέλος Αυγούστου και ότι θα υπάρξει μαζική εμφάνιση κρουσμάτων προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις