Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλιμακώνει την ένταση ανήμερα της Παναγίας η Τουρκία -Υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά

Κλιμακώνει την ένταση ανήμερα της Παναγί...

Κινήσεις εντυπωσιασμού

Με υπερπτήσεις πάνω από Κίναρο, Λέρο και Κανδελιούσσα προκαλεί η Άγκυρα ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την ώρα που στην Τήνο βρίσκεται η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Η κίνηση πυροδοτεί το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες και έρχεται σε συνδυασμό με τη στάση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιδεικνύει τη δύναμη της Άγκυρας με κάθε ευκαιρία.

Ειδικότερα, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από την Κίναρο στις 11:05 το πρωί και τα Μαύρα Λέρου τρία λεπτά αργότερα, στα 27.000 πόδια.

Το δεύτερο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα - δυτικά της Νισύρου - στα 23.000 πόδια στις 11:19 π.μ.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Αναφορές στην πρόσφατη έξοδο του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν αλλά και στις διπλωματικές εξελίξεις περιείχε στο μεταξύ η ομιλία του προέδρου της Τουρκίας Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο.

«Ενισχύσαμε τη θέση της Τουρκίας στη διπλωματία με τις σχέσεις που δημιουργήσαμε. Αντί να παρακολουθούμε τα γεγονότα από την κερκίδα, εμπλεκόμαστε στις κρίσεις και συγκεντρώνουμε τις αντιμαχόμενες πλευρές», ανέφερε αρχικά ο Ερντογάν αναφερόμενος προφανώς στο ρόλο που έπαιξε η Άγκυρα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Μετατρέψαμε τη χώρα μας στη σημαντικότερη ενεργειακή γέφυρα με έργα αγωγών. Πραγματοποιούμε έρευνες και γεωτρήσεις με δικά μας πλοία. Από τη στιγμή που θα εξάγουμε φυσικό αέριο, αυτή η χώρα θα είναι εντελώς διαφορετική. (…). Διαφορετική θα είναι και η αντανάκλασή της στους δικούς μας ανθρώπους», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε σχετικά με την έξοδο του Αμπντουλχαμίντ Χαν:

 Βρεθήκαμε στο 4ο γεωτρύπανο στη Μερσίνα στη Γαλάζια Πατρίδα την Τρίτη. Τώρα περιμένουμε καλά νέα από αυτό. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα όπως κι η ανακάλυψή μας στη Μαύρη Θάλασσα».

 Σε μια παράλληλη εξέλιξη το τουρκικό δίκτυο TRT δημοσίευσε ρεπορτάζ από το εσωτερικό του Αμπντουλχαμίντ Χαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις