Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Πρέβεζα με φόντο τα βουνά, απολαμβάνεις τη θάλασσα

Πρέβεζα με φόντο τα βουνά, απολαμβάνεις τη θάλασσα

Στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου

Η Πρέβεζα είναι παραθαλάσσιος νομός στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου. Θυμίζει έντονα νησί, που μπορεί κάποιος να συνδυάσει και να απολαύσει, τόσο τις ήρεμες διακοπές όσο και τη διασκέδαση. Πλούσια περιοχή σε χλωρίδα και πανίδα, εντός και εκτός θάλασσας, με μορφολογικές μεταβολές τοπίου, ψηλά βουνά και ωραίες παραλίες. Απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα, είναι πολύ πιθανό να δείτε δελφίνια!

Ωραία νεοκλασικά κτίρια στα στενά σοκάκια με πολλά μεζεδοπωλεία και καφέ στα πλακόστρωτα καλντερίμια της. Θαυμαστά αξιοθέατα είναι τα τρία Ενετικά κάστρα με συναρπαστική θέα. Του Παντοκράτορα, του Αγίου Αντρέα και του Αγίου Γεωργίου. Στην κεντρική πλακόστρωτη αγορά της Πρέβεζας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, θα δείτε και τον Πύργο του Ρολογιού του Αγίου Χαραλάμπους, ένα δημιούργημα βενετσιάνικης τεχνοτροπίας και αρχιτεκτονικής, με ύψος περί τα 13 μέτρα.

Στην Πρέβεζα βρίσκεται και το μνημείο Ζαλόγγου, για να τιμήσει τη θυσία του Ζαλόγγου. Το 1803, 60 περίπου Σουλιώτισσες περικυκλωμένες στο Ζάλογγο από τον οθωμανικό στρατό, επέλεξαν να πέσουν χορεύοντας το “Χορό του Ζαλόγγου” μαζί με τα παιδιά τους στον γκρεμό και να θυσιαστούν, παρά να αιχμαλωτιστούν.

 Οι παραλίες της Πρέβεζας εκτείνονται σε μήκος 60 χιλιομέτρων. Όρμοι, χερσόνησοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται αρμονικά. Δάση από πεύκα που φτάνουν μέχρι τις  παραλίες, συνθέτουν μια ιδιαίτερη εικόνα.

Βράχος

Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, αμμώδη βυθό και νερά που βαθαίνουν ομαλά, γαλάζια σημαία, ναυαγοσώστες και ντουζιέρες, καταστήματα για προμήθειες, Water Sports.

 Αμμουδιά

Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, αμμώδη βυθό και ρηχά νερά, γαλάζια σημαία, ναυαγοσώστης και ντουζιέρες, καταστήματα για προμήθειες. Ιδανική παραλία και για παιδιά.

 Βάλτος

Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, αμμώδη βυθό και νερά που βαθαίνουν ομαλά, γαλάζια σημαία, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, ναυαγοσώστες και ντουζιέρες, καταστήματα για προμήθειες, Water Sports.

 Σαρακήνικο

Οργανωμένη Παραλία με βότσαλο και νερά που βαθαίνουν ομαλά, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες και καταστήματα για προμήθειες.

 Μονολίθι

Οργανωμένη παραλία με βότσαλο και βαθιά νερά, γαλάζια σημαία, ναυαγοσώστη,  ντουζιέρες και καταστήματα για προμήθειες.

 Μύτικας

Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο και βότσαλα, βυθό αμμώδη και ταυτόχρονα βραχώδη σε ορισμένα σημεία που βαθαίνει ομαλά.

 Κυανή Ακτή

Οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά και ψιλή άμμο, γαλάζια σημαία, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, ναυαγοσώστη και ντουζιέρες, καταστήματα για προμήθειες. Ιδανική παραλία και για παιδιά.

 Αρτολίθια

Παραλία με ψιλή άμμο,  βότσαλο, βραχώδη βυθό και νερά που βαθαίνουν ομαλά. Δεν είναι οργανωμένη παραλία.

 Καστροσυκιά

Οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά που βαθαίνουν ομαλά, ψιλή άμμο και αμμώδη βυθό, καταστήματα για προμήθειες, Water Sports.

 Κανάλι

Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, νερά που βαθαίνουν ομαλά, αμμώδη και ταυτόχρονα βραχώδη βυθό σε ορισμένα σημεία, γαλάζια σημαία, καταστήματα για προμήθειες ναυαγοσώστη και ντουζιέρες.

 Λυγιά

Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο και βότσαλo, νερά που βαθαίνουν ομαλά, αμμώδη και ταυτόχρονα βραχώδη βυθό σε ορισμένα σημεία, καταστήματα για προμήθειες. Ιδανική για καταδύσεις.

 Καλαμίτσι

Μη οργανωμένη παραλία με νερά που βαθαίνουν ομαλά, ψιλή άμμο και βραχώδη βυθό, φροντίστε για τις προμήθειές σας γιατί δεν έχει κοντά καταστήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life