Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων - Χαμός στο λιμάνι του Πειραιά από τους ταξιδιώτες για τα νησιά

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων - Χαμ...

Όπου φύγει φύγει...

Κορυφώνεται η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας με τους αδειούχους -όσοι έχουν τη δυνατότητα φυσικά- να αναχωρούν για τη νησιωτική Ελλάδα.

Αυτό το τριήμερο αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, πάνω από 100.000 επιβάτες, με προορισμούς τα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, τη Ρόδο, το Βόρειο Αιγαίο και τον Αργοσαρωνικό.

Μπορεί ο Αύγουστος να ξεκινάει με τη νέα εβδομάδα, ωστόσο πολλοί από τους αδειούχους του, κατάφεραν να «κολλήσουν» στις διακοπές τους αυτό το Σαββατοκύριακο κι έτσι, στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργήθηκε από το πρωί το αδιαχώρητο!

Ουρές κόσμου, σχηματίζονταν μπροστά από τα πλοία με προορισμό κάποιο από τα πολλά ελληνικά νησιά.

Σήμερα Σάββατο θα αναχωρήσουν συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά 61 πλοία.

Οι πολίτες λένε ότι παρά τις «τσιμπημένες» τιμές των φετινών διακοπών, θα περάσουν κάποιες ημέρες ξεγνοιασιάς στα νησιά, καθώς μετά από 2 καλοκαίρια πανδημίας, φέτος οι νησιώτικες στιγμές χαλάρωσης είναι «επιβεβλημένες».

 Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό, προκύπτει ότι από 1 έως 27 Ιουλίου είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά για όλους τους προορισμούς 658.421 επιβάτες και από το λιμάνι της Ραφήνας 149.699 επιβάτες. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 καταγράφεται αύξηση 12,3% από το λιμάνι του Πειραιά και 11,6% από τη Ραφήνα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 585.787 επιβάτες, ενώ το 2019 είχαν αναχωρήσει 727.126 επιβάτες.

Το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ καλό είναι αυτοί που πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

 

Γεμάτα φεύγουν και τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στα δύο Εθνικά Οδικά δίκτυα, Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις