Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες 2022: Οι Αχαιοί που άγγιξαν την κορυφή- Μιλούν στο thebest.gr για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Πανελλήνιες 2022: Οι Αχαιοί που άγγιξαν ...
Τάκης Μαρτάτος, Εύα Ντούκα

Χαμόγελα και συγκίνηση

Είδαν το όνομά τους να φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις και ετοιμάζονται να περάσουν ένα μοναδικό καλοκαίρι πριν ανοίξουν ένα καινούργιο κεφάλαιο γνώσης και εμπειριών. Οι δικοί μας πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους μοιράζονται τα μυστικά της επιτυχίας τους και μας εξηγούν πώς τα κατάφεραν, μεταφέροντάς μας τον παλμό τη χαρά και τη συγκίνησή τους, αλλά και δίνοντάς μας μια γεύση από τα όνειρά τους, λίγο πριν πετάξουν ξανά τη σαΐτα ψηλά, αυτή τη φορά στο στερέωμα της επιστήμης!

Αργυρώ Κατσαράκη - 20.060 μόρια (μαζί με το σχέδιο) - Αρχιτεκτονική στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο μας περιέγραψε η Αργυρώ Κατσαράκη την εμπειρία της Τρίτης Λυκείου, που κατάληξε στην επιτυχή εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου. «Ξαφνικά λοιπόν, έρχεται η Τρίτη Λυκείου, μια νεαρή κοπέλα της οποίας η φήμη προηγείται. Οι παλιοί συμμαθητές λένε πως έχει έναν δύσκολο χαρακτήρα για τον οποίο πρέπει να κάνουμε διάφορες θυσίες. Οι καθηγητές από την άλλη, υποστηρίζουν πως στη χρονιά γνωριμίας μας με εκείνη, συλλέγουμε τα εφόδια για τον αγώνα που έπεται, τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έλα όμως που η Τρίτη είναι φτιαγμένη από καθρέπτη…

Γιατί στην καταμέτρηση των δυσκολιών που είχε αυτή η χρόνια, φάνηκε πως οι φήμες, ξέχασαν να μας ενημερώσουν πως το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν τελικά να «είμαστε συμπαίκτες με τον εαυτό μας».
Γιατί όταν αγωνίζεσαι εναντίoν των φίλων σου για μια θέση στη σχολή που θέλεις τείνεις να αφαιρέσεις και όλες τις άλλες ιδιότητες που σε είχαν διαμορφώσει ως ώρας. Μπερδεύεις τον εαυτό σου για αντίπαλο και αυτή είναι μια μάχη από την οποία, σίγουρα, δε θα βγεις κερδισμένος.
 Για αυτό λοιπόν δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα της εξέτασης. Σε όλους ανεξαιρέτως, γιατί ξέρω πως εκείνοι ήταν αυτοί που δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν. Προχώρησαν. Μετά από κάθε διαγώνισμα και μετά από κάθε κεφάλαιο και ακατανόητη πρόταση».

Ελένη Νταλαπέρα – 19.545 – 1η Χημικών Μηχανικών Αθηνών (ΕΜΠ)

«Χάρηκα με τη πρωτιά αν και δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη. Ήταν ένα όνειρο μου να πετύχω σε αυτή τη σχολή και νιώθω μία μεγάλη δικαίωση μετά από τόσο διάβασμα. Άξιζε η προσπάθεια. Ομολογώ ότι κουράστηκα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του Φροντιστηρίου Πρίσμα για τη συστηματική δουλειά στη διάρκεια της προετοιμασίας και τους καθηγητές μου στο σχολείο γιατί πήρα σημαντικά πράγματα και από το σχολείο όπως και όλοι οι συμμαθητές μου που δώσαμε μαζί. Τέλος να ευχαριστήσω την οικογένεια μου γιατί άντεχε τις κρίσεις άγχους μου», δήλωσε η Ελένη Νταλαπέρα φανερά ικανοποιημένη στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Πρίσμα

Μαρία Παναγοπούλου -19.520 - 2η στην Ιατρική Πάτρας

Το πρώτο που την ρωτήσαμε είναι εάν περίμενε να περάσει 2η στην ιατρική σχολή. «Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση γιατί κατάφερα να πετύχω  τον στόχο μου και μια δικαίωση για όποια στέρηση χρειάστηκε να κάνω προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Η τελευταία χρονιά δεν ήταν τόσο δύσκολη. Έκανα καλή διαχείριση του χρόνου, ήμουν συγκεντρωμένη και φρόντιζα να μην σπαταλάω χρόνο, αλλά συγχρόνως είχα κοινωνική ζωή», μας εξηγεί.

Την ρωτάμε αν ο στόχος της ιατρικής ήταν προσωπικός ή εάν προέρχεται από οικογένεια του χώρου: «Οι γονείς μου είναι εκπαιδευτικοί, είμαι η πρώτη από την  οικογένεια που θα ασχοληθώ με τον χώρο της Ιατρικής. Μικρότερη ήθελα να γίνω παιδίατρος γιατί μου άρεσε να συναναστρέφομαι παιδιά. Έχω περάσει πολύ χρόνο σε νοσοκομεία γιατί οι γιαγιάδες και οι παππούδες μου έχουν προβλήματα. Πλέον με ενδιαφέρει περισσότερο η γενική χειρουργική και επειδή έχω ασχοληθεί επίσης με την ρομποτική σκέφτομαι να τα συνδυάσω».  

     *  Φροντιστήριο Πρόσημο

Αγγελική Τσερνοτοπούλου – 19.260- 13η στη Νομική Αθηνών

«Αισθάνομαι δικαιωμένη με το αποτέλεσμα σε μία δύσκολη χρονιά με πολλές θυσίες και πολύ διάβασμα και υπομονή. Μαθαίνοντας πως περνάω 13η στη Νομική της Αθήνας χάρηκα πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου για τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια μου και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο Άνοδος καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο μου, το 7ο Γενικό Λύκειο Πατρών», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Άνοδος

Παναγιώτης Καψής – 18.980 μόρια- 5ος Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδα

7ο ΕΠΑΛ Πάτρας

«Ήταν η 1η μου επιλογή οι στρατιωτικές σχολές και σωμάτων ασφαλείας και απλά μου άρεσε η σχολή Πυροσβεστών γιατί θέλω να βοηθάω και να κάνω πράγματα για το κοινωνικό σύνολο και που έχουν ενέργεια. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω, κυνήγησα τους στόχους μου, στερήθηκα πράγματα και έκανα θυσίες την περίοδο της προετοιμασίας αλλά άξιζαν τον κόπο. Με βοήθησαν οι γονείς και οι καθηγητές μου και χωρίς τη βοήθεια τους δεν θα τα είχα καταφέρει», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Πουκαμισάς Άνθεια

Χονδρογιάννης Ανδρέας - 18.920- 10ος στην Ιατρική

«Κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να περάσω στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Και πραγματικά νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τα Εκπαιδευτικά Κέντα ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ που πίστεψαν σε μένα. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, διότι όλο αυτό το διάστημα έκανα πολλές θυσίες. Όλη αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή, επιμονή και εργατικότητα.

*Φροντιστήριο Ορμή.

 

Εβίτα Λεοντίτση-18.920 - Ιατρική Πατρών

«Εν μέρει ήταν αναμενόμενο πως θα περνούσα στη συγκεκριμένη σχολή λόγω της υψηλής βαθμολογίας που είχα συγκεντρώσει. Χάρηκα πολύ και αισθάνομαι ανακούφιση και περηφάνεια γι’ αυτό που κατάφερα. Ήταν μία απαιτητική χρονιά ειδικά φέτος καθώς προστέθηκε και ύλη μαθημάτων ωστόσο θεωρώ πως είχα καλές βάσεις και δεν με επηρέασε στην προετοιμασία. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω του καθηγητές μου στο Πρίσμα για τη σημαντική βοήθεια», ανέφερε στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Πρίσμα.

Φιλιππόπουλος Παναγιώτης-18.855- Ιατρική Πατρών

9 ο ΓΕΛ Πατρών

Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα στην πρώτη μου επιλογή, την Ιατρική

Πάτρας (18.855 μόρια). Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την αρωγή τους

κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μου, καθώς και τους καθηγητές μου στο

σχολείο και στο φροντιστήριο.

*Φροντιστήριο Όραμα.

Νίκος Κωστόπουλος– 18.740.- 1ος Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων

«Ήταν η 1η μου επιλογή σχολής, νιώθω ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Χάρηκα και με την πρωτιά. Είναι μία σχολή που θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω γιατί μου αρέσει η Ιστορία. Ήταν μία δύσκολη χρονιά αυτή της προετοιμασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου μου και του φροντιστηρίου μου και την οικογένεια μου που χάρηκε και συγκινήθηκε με την επιτυχία μου».

*Φροντιστήριο Πουκαμισάς Άνθεια

Ιωάννα Ζήρου-18.725 – 73η στη Νομική Αθηνών- Πρότυπο ΓΕΛ Λάγγουρα

«Δεν το περίμενα, ήξερα ότι είχα καλή βαθμολογία και σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ήταν η 1η μου επιλογή από παλιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμοι και να τονίσω ότι μετρά πολύ η ψυχολογία. Να ευχαριστήσω και την οικογένεια μου για τη στήριξη της προσωπικής μου προσπάθειας να περάσω στο πανεπιστήμιο», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Πουκαμισάς Άνθεια

Πανουτσοπούλου Μαρίνα– 18.675- Νομική Αθηνών

«Νιώθω δικαίωση και ικανοποίηση από το αποτέλεσμα ειδικά σε μία χρονιά που οι αριστούχοι δεν ήταν πολλοί. Φρόντισα να επικεντρωθώ σε αυτά που είχαν ουσία και σημασία και να μην υπερβάλλω. Ευχαριστώ την οικογένεια μου για τη συμπαράσταση και τη στήριξη της. Είχα και άλλες επιλογές σχολών κατά νου όπως τις ξενόγλωσσες ωστόσο με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα κατάφερα και μπαίνω 96η στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών και θεωρώ πως οι επιλογές που σου προσφέρει η Νομική δεν συγκρίνονται. Θέλω να δω τον χώρο αυτό από μέσα και θα ήθελα να ασχοληθώ είτε με τη Νομική μετάφραση είτε με τη Νομική στις Νέες τεχνολογίες όπως η πληροφορική», ανέφερε στο thebest.gr. Η Μαρίνα Πανουτσοπούλου τέλειωσε το 8ο Γενικό Λύκειο Πατρών.

*Φροντιστήριο Άνοδος.

Βοριζανός Ξενοφώντας-18.555-3ος Μετσόβειο Πολυτεχνείο Πολιτικών Μηχανικών

«Ήταν η 1η μου επιλογή σχολής, ήξερα ότι είχα πετύχει βάσει των μορίων που συγκέντρωσα – 18.555, και περίμενα ότι θα έμπαινα. Δεν ήταν ο στόχος μου η καλή σειρά ωστόσο νιώθω ικανοποιημένος και χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Ήταν μία αρκετά δύσκολη χρονιά για όλα τα παιδιά και νιώθω χαρούμενος για την επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και όλους τους καθηγητές μου τόσο στο φροντιστήριο μου, το Πρίσμα αλλά και στο σχολείο μου, το Γενικό λύκειο Ρίου που βοήθησαν πολύ, ένα σχολείο όπου γίνεται σημαντικό έργο παρότι είναι παραμελημένο από το κράτος και τους φορείς. Επίσης θέλω να κάνετε αναφορά και στα παιδιά που κόπηκαν και δεν μπαίνουν λόγω της μεταρρύθμισης με την ΕΒΕ – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις σχολές που ήθελαν», ανέφερε στο thebest.gr o Ξενοφώντας Βοριζανός.

*Φροντιστήριο Πρίσμα

Φραγκή Τζωρτζίνα - 18.380 – Ιατρική Ιωαννίνων

«Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που κατάφερα και πέτυχα τον στόχο μου. Είναι η δεύτερη χρονιά που δίνω Πανελλήνιες. Πέρυσι πέρασα 8η στο Βιολογικό, παρακολούθησα δύο μήνες τη σχολή, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα. Η περυσινή χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά είχα συμπαράσταση από τους γονείς και την οικογένειά μου. Χρειάστηκε να κάνω αρκετές θυσίες, διάβασα πολύ και προσπάθησα να μην επαναλάβω τα περυσινά λάθη». Την ρωτάμε αν ο στόχος της ιατρικής ήταν προσωπικός ή εάν προέρχεται από οικογένεια του χώρου: «Ο πατέρας μου είναι γιατρός, αλλά μπορώ να πω ότι με απέτρεπε από το να ακολουθήσω το επάγγελμα. Είναι καθαρά δική μου απόφαση. Δεν έχω σκεφθεί ακόμη ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσω στην ιατρική»

 *Φροντιστήριο Πρόσημο

 

Κωνσταντίνος Τίτος – 18.350- 12ος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πάτρας

 «Δεν το περίμενα, η σχολή αυτή ήταν η 1η μου επιλογή και ομολογώ πως μόλις ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής ένιωσα τέλεια βλέποντας να περνάω 12ος. Ήταν μία δύσκολη χρονιά όπου πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν γράψουν πολύ καλά. Αισθάνομαι ανακουφισμένος, ευτυχισμένος με το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου καθώς και τους καθηγητές μου τόσο στο σχολείο μου, το Πρότυπο ΓΕΛ Λάγγουρα όσο και στο φροντιστήριο μου την Άνοδο», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr.

*Φροντιστήριο Άνοδος.

Ευδοκία Κόλλια- 18.200- Νομική Θεσσαλονίκης

Από το 11ο ΓΕΛ Πάτρας

«Ήταν η 1η επιλογή σχολής και αισθάνομαι ανακούφιση που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου όλα αυτά τα χρόνια της προετοιμασίας. Νιώθω δικαιωμένη από το αποτέλεσμα. Υπήρχε άγχος αλλά οι καθηγητές του φροντιστηρίου, οι γονείς μου, οι καθηγητές του λυκείου μου ήταν δίπλα μου και με στήριξαν κυρίως ψυχολογικά γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και η ψυχολογία ήταν το βασικό για να ανταπεξέλθουμε στο διάβασμα και στην όλη προσπάθεια», τόνισε μιλώντας στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Θεμέλιο

Αλεξάνδρα Κολιοφώτη - 18.140 - 13η στο Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα

Από το 9ο ΓΕΛ Πάτρας

«Νιώθω ανακούφιση και πολύ χαρούμενη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου αλλά και τους φίλους μου για όλη τη στήριξη που είχα. Δεν θυσίασα πολλά πράγματα και δεν μπορώ να πω ότι κλείστηκα, ωστόσο ήταν μία απαιτητική, δύσκολη χρονιά».

*Φροντιστήριο Θεμέλιο.

Άγγελος Ιατρού – 18.100 - 32 ος Ιατρικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης –Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών Σωμάτων

8 ο ΓΕΛ Πατρών. 

«Ήταν η 1 η μου επιλογή σχολής, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Η καλή θέση εισαγωγής ήταν και κάτι αναπάντεχο για μένα γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για σχολές όπως αυτή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου όλα αυτά τα χρόνια και στο φροντιστήριο μουπου συνέβαλαν στην επιτυχία μου και φυσικά τους γονείς μου».

*Φροντιστήριο Πουκαμισάς Άνθεια

Βασιλική Τσούλου- 18.100 - 26η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας

Από το 1ο ΓΕΛ Πάτρας

«Νιώθω χαρά πάνω απ’ όλα με την επιτυχία μου και που τέλειωσε όλη αυτή η δύσκολη χρονιά. Είναι μεγάλη η χαρά μου και η ευγνωμοσύνη μου για το φροντιστήριο μου και τους καθηγητές μου και φυσικά την οικογένεια μου που ήταν στο πλάι μου».

*Φροντιστήριο Θεμέλιο.

Μυρσίνη Πνευματικάκη- 17.920 – Πολυτεχνείο Πατρών – Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να περάσω στην πρώτη μου επιλογή, στο Πολυτεχνείο στους Ηλεκτρολόγους – Μηχανολόγους και μάλιστα στην Πάτρα. Νοιώθω ότι θα ανοιχθούν πολλές πόρτες μπροστά μου. Το περίμενα με τη βαθμολογία μου, αλλά ήταν πολύ διαφορετικό να το βλέπω γραμμένο». Τη ρωτάμε για την κλίση της προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση: «Ο πατέρας μου είναι του χώρου και πιστεύω ότι έχω κλίση προς το Πολυτεχνείο, γιατί συνδυάζει και τα μαθηματικά και τη φυσική που μου αρέσουν. Κοιτάζοντας τα προγράμματα σπουδών θεωρώ ότι ο προγραμματισμός που υπάρχει στους ηλεκτρολόγους μου ταιριάζει γιατί το μυαλό μου δουλεύει με μαθηματικό τρόπο. Σκέφτομαι να ασχοληθώ με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Πόσο δύσκολη ήταν η περυσινή χρονιά, την ρωτάμε: «Από την αρχή των σχολικών χρόνων ήθελα να ασχοληθώ με τις επιστήμες. Στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου με βοήθησε πολύ το ότι είχα έναν συγκεκριμένο στόχο, ένα κίνητρο. Με βοήθησε πολύ επίσης ο περίγυρός μου και οι καθηγητές μου. Νοιώθω ότι έχω πλέον ανταμειφθεί». Τέλος τη ρωτήσαμε αν ξεκίνησε διακοπές: «Πήγα ήδη μια φορά και ετοιμάζομαι να ξαναπάω. Θα το γιορτάσω πολύ!!!».

*Φροντιστήριο Πρόσημο

Πασχαλίδη Βασιλική -17.900- 5η Οικονομικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη. Οι κόποι μου και η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα δικαιώθηκαν. Νιώθω πως ξεκινάω κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον μου και είμαι έτοιμη για κάτι καινούργιο στη ζωή μου. Περνάω στην Οικονομικό ΣΣΑΣ με σειρά 5η.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΟΡΜΗ – ΑΡΙΣΤΑ και την οικογένεια μου που στάθηκαν σε αυτό το δύσκολο αγώνα. Θα συμβούλευα τους υποψήφιους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά τους, να ξεκουράζονται και να θέτουν στόχους που τους κινητοποιούν περισσότερο. Γενικά η διαδικασία των πανελλαδικών είναι ζόρικη και απαιτεί σοβαρότητα, όμως σε ωριμάζει και σε βοηθάει να δεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις!».

*Φροντιστήριο Ορμή.

Πίτσιος Νικόλαος -17.855 - 8ος Ικάρων (ΣΙ) Εφοδιαστών

 «Νιώθω απέραντη ικανοποίηση και χαρά που μέσα από 2 χρόνια απαιτητικής προετοιμασίας ευοδώθηκε η προσπάθεια μου. Ο δρόμος προς την επιτυχία απαιτεί πίστη, εργατικότητα, ψυχραιμία και σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Με 17.950 μόρια εξασφαλίζω ένα εισιτήριο για την Σχολή Ικάρων. Με πίστη στον Θεό και  στον εαυτό σου θα βρεις τον δρόμο σου για να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να γίνεις σπουδαίος. Ευχαριστώ τον φύλακα άγγελο μου, την οικογένεια μου η οποία με ψυχικά εφόδια που μου πρόσφερε συνέβαλε  καθοριστικά στην αριστεία μου. Επίσης ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές, που με πίστεψαν, με στήριξαν και στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί δίπλα μου. Ανυπομονώ να εισαχθώ στην Σχολή Ικάρων, μια σχολή που με γοήτευσε πάντα ώστε να υπηρετώ Θεό και πατρίδα. Τέλος , το μήνυμά μου προς όλους τους υποψηφίους είναι να κυνηγούν πάντα τα όνειρα τους καθώς......  "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΙΣΙΩΝΕΙ Ο ΑΕΤΟΣ ....ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ».

*Φροντιστήριο Ορμή.

Αντωνία Ζαλοκώστα -17.850 - 2η Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο Αθήνα

Από 11ο ΓΕΛ Πάτρας

«Ήταν η 2η επιλογή μου, είμαι ευχαριστημένη και με τη θέση εισαγωγής, τη 2η. Ήταν μία δύσκολη χρονιά και υπήρξαν και δύσκολες στιγμές στην προετοιμασία που σκέφτηκα να τα παρατήσω αλλά με τη βοήθεια των καθηγητών μου στο Φροντιστήριο Θεμέλιο κατάφερα το καλύτερο δυνατό», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Θεμέλιο.

Χρύσα Καλύβα – 17.520- 8η Χημικών Πανεπιστημίου Πατρών

 «Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιάστηκα, ομολογώ πως δεν το περίμενα πως θα ήμουν τόσο ψηλά στην πρώτη δεκάδα της σχολής Χημικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν η πρώτη μου επιλογή σχολής. Τη χρονιά της προετοιμασίας που πέρασε δεν είχα πολύ άγχος, ήμουν σε γενικές γραμμές εντάξει καθώς πάντα διάβαζα. Είχα εξοικειωθεί με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Πιστεύω πως όσο δύσκολο κι αν είναι κάτι αν κάνεις την προσπάθεια σου τότε θα αποδώσει καρπούς και στο τέλος θα ευχαριστηθείς».

Η Χρύσα Καλύβα από το Γενικό Λύκειο Βραχνείκων, είναι και παιδί εκπαιδευτικών καθώς ο πατέρας της Σπήλιος Καλύβας είναι συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης Άνοδος και καθηγητής μαθηματικός όπως και η μητέρα της.

*Φροντιστήριο Άνοδος.

Χαλμούκης Άγγελος -17.480- Νομική Θεσσαλονίκης

«Περνάω στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ήταν η 2η επιλογή μου καθώς η 1η ήταν η Νομική Αθηνών. Νιώθω χαρά και ανακούφιση και δικαίωση μετά από τόσο κόπο και κούραση που υπήρξε την περίοδο της προετοιμασίας. Ομολογώ πως κουράστηκα και όλη αυτή η περίοδος με την πανδημία και την τηλεκπαίδευση δεν βοήθησε πολύ. Χρωστάω πολλά για την επιτυχία μου στις Πανελλήνιες στο Φροντιστήριο μου το Πρίσμα. Ήταν πολύτιμη η βοήθεια των καθηγητών μου στο Φροντιστήριο. Θυσίασα πράγματα για το διάβασμα των πανελληνίων όπως το μπάσκετ που το σταμάτησα τα δύο τελευταία χρόνια για να αφοσιωθώ στην προετοιμασία για τις εξετάσεις», ανέφερε στο thebest.gr ο Άγγελος Χαλμούκης που ήταν μαθητής του Λυκείου Καλαβρύτων.  

*Φροντιστήριο Πρίσμα.

 

Νίκος Παγώνης - 17.475 -Ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών Πανεπιστήμιο Πατρών - 4ο ΓΕΛ

 

Ο Νίκος Παγώνης όταν είχαν βγει οι βαθμοί είχε δηλώσει στο thebest.gr

«Η σχολή που σκοπεύω να δηλώσω είναι των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν μία δύσκολη χρονιά με πολύ διάβασμα και αρκετή πίεση. Νιώθω ανακούφιση που τελείωσα τις πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερα να συγκεντρώσω αυτά τα μόρια. Γενικά στα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης φέτος ένιωθα πιο άνετα και μόνο το μάθημα της έκθεσης με ανησυχούσε όπου το πάλεψα όσο μπορούσα.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο 4ο Λύκειο και στο φροντιστήριο “Ιδιαίτερο”, τον Κωνσταντίνο Βαζούρα που μας έκανε έκθεση, τον Ιωάννη Μπακέτα που μας έκανε φυσική, την Νίκη Ζαρκάδα που μας έκανε χημεία και τον Παναγιώτη Ψαρρά στα μαθηματικά. Είχα θυσιάσει πολλά πράγματα, είχα περιορίσει τις ώρες που έβγαινα έξω αλλά και δραστηριότητες – χόμπι μου όπως τη γυμναστική που έκανα πέρυσι αλλά φέτος δεν υπήρχε χρόνος και μετά από την κούραση των μαθημάτων και του διαβάσματος δεν είχα διάθεση και αντοχές».Επίσης , μιλώντας στο the best θέλησε να εκμυστηρευτεί πως έχει δυσλεξία και πως αυτό δεν σημαίνει κάτι και πάντα θα προσπαθεί για τους στόχους του.


*Φροντιστήριο Ιδιαίτερο.

Εβίτα Τσιπιανίτη – 17.400 μόρια – 8η Λογοθεραπείας Πάτρας

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέτυχα τον στόχο μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, τους γονείς μου και τη γιαγιά μου που μου στάθηκε πολύ. Ανυπομονώ για το νέο μου ξεκίνημα» είναι τα πρώτα λόγια της. Τη ρωτάμε αν περίμενε την πολύ καλή σειρά κατάταξης: « Δεν το περίμενα, έπαθα σοκ. Μου άρεσε πολύ η λογοθεραπεία γιατί συνδυάζει και το θεωρητικό κομμάτι και το κομμάτι της υγείας. Έχω διαβάσει και το πρόγραμμα σπουδών και με ενδιέφερε πολύ». Όσο για τον αγώνα της τελευταία χρονιάς: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν δύσκολη. Είχα το δικό μου πρόγραμμα και δεν χρειάστηκε να κουραστώ. Πλέον ανυπομονώ να χαρώ το καλοκαίρι».   

 *φροντιστήριο Πρόσημο

Νικολόπουλος Νίκος -17.300- Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πατρών

«Η σημερινή ημέρα με δικαιώνει για την προσπάθειά μου σε όλη τη σχολική διαδρομή. Ειδικότερα, φέτος, στην τρίτη λυκείου, η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, απαιτούσε συστηματικό διάβασμα, με αυστηρό πρόγραμμα. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους καθηγητές των φροντιστηρίων Ορμή - Άριστα που με στήριξαν έμπρακτα με την αμέριστη συμπαράσταση και την υπομονή τους.».

*Φροντιστήριο Ορμή.

Τρύφα Δήμητρα -16.760- 37η Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών - 4ο ΓΕΛ Πάτρας

 

«Είμαι ενθουσιασμένη, ήταν η 1η μου επιλογή και μία δικαίωση για μένα καθώς ξαναέδινα πανελλήνιες για 3η φορά και μάλιστα είχα αλλάξει και πεδίο καθώς πριν είχα βιολογία ενώ τώρα έδωσα μαθηματικά. Θέλω να ευχαριστήσω το φροντιστήριο μου και την οικογένεια μου που με στήριξαν και με βοήθησαν γιατί ήταν μία δύσκολη χρονιά. Οι καθηγητές στο φροντιστήριο ήταν πολύ υποστηρικτικοί και να πω πως όλα τα παιδιά να καταλάβουν και να αντιληφθούν πως δεν τελειώνει η ζωή με τις πανελλήνιες και αξίζει να ξανά προσπαθήσεις», δήλωσε στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Ιδιαίτερο.

Μαρία Μιχαλοπούλου- 16.130 - Χημικό Ιωαννίνων - 12ο ΓΕΛ Πάτρας

 

«Ήταν η 2η επιλογή μου, η πρώτη ήταν το Βιολογικό Πάτρας, είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Ιδιαίτερο καθώς έκαναν την όλη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων μία ευχάριστη εμπειρία για εμάς τους υποψηφίους. Μέσα από την προετοιμασία των Πανελληνίων μαθαίνεις πράγματα όπως η οργάνωση, η τακτική, να έχει υπομονή και επιμονή στο στόχο σου. Βέβαια στην προσπάθεια ήταν πολύτιμη και η βοήθεια της οικογένειας μου. Στο φροντιστήριο μου νιώθαμε σαν οικογένεια και ειλικρινά θα μου λείψει», είπε μιλώντας στο thebest.gr

*Φροντιστήριο Ιδιαίτερο.

Σοφοκλής Γιάνναρος -15.130- Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνή

Από ΓΕΛ Δεμενίκων

«Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα και ικανοποιημένος, είχα βάλει στόχο τις σχολές στρατού και σωμάτων ασφαλείας. Ήταν μία κουραστική χρονιά με πολύ διάβασμα που θυσίασα πράγματα. Έκανα 2 ώρες στίβο στο Παμπελοποννησιακό και μετά είχα 3 ώρες φροντιστήριο τη μέρα και ομολογώ πως ήταν ένα κουραστικό πρόγραμμα, ωστόσο τα κατάφερα».

*Φροντιστήριο Ιδιαίτερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις