Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία: Ο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά η κυβέρνηση καταρρέει και έρχονται πρόωρες εκλογές

Ιταλία: Ο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης...

Την πλάτη στον 74χρονο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ και τεχνοκράτη πρωθυπουργό της Ιταλίας γύρισαν η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια

Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Ιταλία παρόλο που ο Μάριο Ντράγκι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία. Ωστόσο η κυβέρνησή του καταρρέει καθώς του γύρισαν την πλάτη τρία μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού του συνασπισμού, η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια που απείχαν από τη διαδικασία.

Ο Ντράγκι έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν έλαβαν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης. Αμέσως μετά το αποτέλεσμα, ο Ντράγκι κατευθύνθηκε στο Κυρηνάλιο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι σημειώνεται σε μια περίοδο που η Ιταλία βρίσκεται στη δίνη των πληθωριστικών πιέσεων καθώς το κύμα ακρίβειας εξακολουθεί να χτυπά την Ευρώπη.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου εκτινάχτηκε στο 3,61% μετά τη νίκη του Ντράγκι, διευρύνοντας την ημερήσια άνοδο στις 8 μονάδες βάσης.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις