Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκκληση της προέδρου του ΣΟΨΥ Πάτρας για παραχώρηση εγκαταλελειμμένου ακινήτου της μαρίνας, από τη Δημοτική αρχή

Έκκληση της προέδρου του ΣΟΨΥ Πάτρας για...

Ο χώρος αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως καφέ, εστιατόριο αλλά και ως χώρος που θα διατίθεται για παρουσιάσεις βιβλίων και άλλων εκδηλώσεων του ΣΟΨΥ

Όπως γνωρίζετε εδώ και αρκετούς μήνες το καφέ «Γέφυρες» που λειτουργούσε ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγείας (ΣΟΨΥ) Πάτρας και απασχολούσε επαγγελματικά άτομα του Συλλόγου, έβαλε λουκέτο.

Αδιαμφισβήτητα για την αρνητική αυτή εξέλιξη, για την πόλη της Πάτρας, έχουμε ευθύνη όλοι. Μία πόλη των 250.000 κατοίκων δεν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτή μία κοινωνική δομή που λειτουργούσε με παραδειγματικό τρόπο. Αντίθετα άλλες περιοχές της χώρας πολύ πιο μικρές, για παράδειγμα η Κέρκυρα εδώ και χρόνια στηρίζει αντίστοιχη δομή που λειτουργεί με πρότυπο τρόπο, αναφέρει σε ανακοίνωση της η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας, Χριστίνα Μπίκου.

Με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Πελοπόννησος», όπως τονίζει η κ. Μπίκου, ξεκινάει μία νέα προσπάθεια ώστε η Πάτρα να αποκτήσει μία πρότυπη δομή επαγγελματικής στήριξης των ατόμων με ψυχικά νοσήματα.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει υπόθεση της πόλης και στηριχτεί απ’ όλους. Σε αυτό στοχεύει η παρούσα επιστολή – πρόσκληση.

Εκ του νόμου οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ακίνητα για τη στέγαση τέτοιων δομών. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε τη δική σας συνδρομή ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε από τη Δημοτική Αρχή το ακίνητο της μαρίνας που είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια. 

Ο στόχος του ΣΟΨΥ είναι με τη στήριξη όλων, ο χώρος αυτός να λειτουργήσει ως καφέ, εστιατόριο αλλά και ως χώρος που θα διατίθεται για παρουσιάσεις βιβλίων και άλλων εκδηλώσεων. Πιστεύουμε ότι ο χώρος αυτός θα μπορέσει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Όχι μόνον ως ένας σύγχρονος πολυχώρος αλλά και ως χώρος που θα εκπέμπει την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους ψυχικά πάσχοντες.

Επειδή η καθημερινότητα και η ζωή γενικότερα, έχει αποδείξει ότι όταν πάμε όλοι μαζί με συνεννόηση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, αυτό πρέπει να κάνουμε και για το συγκεκριμένο θέμα.

Το οφείλουμε στην κοινωνία μας, στους πάσχοντες με ψυχικές ασθένειες, στους εαυτούς μας.

Αποτελεί μία δυνατή ευκαιρία να αναδείξουμε το καλό μας πρόσωπο.  

«Γέφυρες Ζωής»

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ψυχικά Πασχόντων του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας

Κανάρη 74, Πάτρα

Κτίριο εργαστηρίων: Σισίνη 6, Πάτρα 2610621273 και 6977452647.

http://www.sopsipatron.gr/

https://www.facebook.com/SopsyPatras

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις