Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

EVA Meeting: Το διεθνές Συνέδριο πολύ υψηλών προδιαγραφών που δείχνει τον δρόμο για μια άλλου είδους ανάπτυξη της Πάτρας

EVA Meeting: Το διεθνές Συνέδριο πολύ υψ...

Τα μεγέθη, οι αριθμοί και η επιτυχία

Μπορεί η πρωτεύουσα της Αχαΐας να αποτελέσει σημείο αναφοράς του συνεδριακού τουρισμού; Η απάντηση είναι πως ναι, αν δούμε το θέμα όχι με τρόπο διεκπεραιωτικό, αλλά με επαγγελματισμό και ουσία. Και κυρίως με προοπτική.

Όταν δεν μπορείς να ανοίξεις μια πόρτα, εν προκειμένω αυτή του κλασσικού τουρισμού, τότε αναζητάς εναλλακτικούς δρόμους και δημιουργείς συνθήκες ασφαλούς βατότητας. Ιδίως αν είσαι η Πάτρα και διαθέτεις ένα Πανεπιστήμιο με Σχολές διεθνών προδιαγραφών και  ερευνητικά κέντρα εξίσου μεγάλης αναγνωρισιμότητας και αξίας.

Μια πόλη δεν γίνεται γνωστή μόνο για την παραλία ή τα αξιοθέατά της. Γίνεται και για τα επιστημονικά «μυαλά» της αλλά και για τη δυνατότητα να παρέχει υψηλών απαιτήσεων υπηρεσίες και να διαχειρίζεται με επιτυχία τον όγκο μεγάλων διοργανώσεων.

Τούτο, πέρα από αυτό καθεαυτό το επιστημονικό σκέλος που από μόνο του συνιστά ένα τεράστιο κεφάλαιο, μεταφράζεται και σε διεθνή προβολή της περιοχής αλλά και σε άμεσο και απτό οικονομικό μέγεθος.

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις  που ίσως θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι του προβληματισμού των τοπικών Φορέων στην κατεύθυνση της αναζήτησης προοπτικής για την πόλη, αποτέλεσε το EVA Meeting - Endo Vascular Access Meeting που διεξήχθη στην Πάτρα στις 24 & 25 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με την οργανωτική ευθύνη του Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη της Επεμβατικής Ακτινολόγιας και του THEBEST.

To  ιατρικό συνέδριο το οποίο εστίασε σε μελέτες, νέες τεχνολογίες και τεχνικές που αφορούν ενδoαγγειακά θέματα αιμοκαθαρόμενων ασθενών και λοιπών ενδoαγγειακών παθήσεων, αποτέλεσε πρότυπο διοργάνωσης συγκεντρώνοντας εξαιρετικά και ενθουσιώδη σχόλια από τους συμμετέχοντες Επεμβατικούς Ακτινολόγους, Ακτινολόγους, Νεφρολόγους Αγγειοχειρουργούς, Επεμβατικούς Νεφρολόγους και Χειρουργούς Μεταμοσχεύσεων, οι οποίοι προέρχονταν από όλα τα μέρη του πλανήτη.

 ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πάμε όμως να μιλήσουμε με δεδομένα και αριθμούς προκειμένου να κατανοήσουμε τι σημαίνει για την Πάτρα η διοργάνωση ενός συνεδρίου τέτοιας εμβέλειας (εγκεκριμένο από τον διεθνή φορέα Ιατρικών Συνεδρίων Medtech που αφορά σε θέματα Ηθικού Κώδικα Ιατρικών Συνεδρίων, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και πιστοποιημένο συνέδριο που δίνει 12 πιστωτικές/εκπαιδευτικές μονάδες από τον φορέα EACCME®).

Μιλάμε για 56 ομιλητές -Διεθνές Faculty και 200 συνέδρους- Διεθνείς Attendees από:

  • Ηνωμένες Πολιτείες
  • Καναδά
  • Βραζιλία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Πορτογαλία
  • Ισπανία
  • Γαλλία
  • Βέλγιο
  • Γερμανία
  • Ιταλία
  • Αυστρία
  • Σλοβενία
  • Τσεχία
  • Σλοβακία
  • Ελλάδα
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Σαουδική Αραβία
  • Ισραήλ
  • Αίγυπτο
  • Σιγκαπούρη
  • Ταϊβάν
  • Νέα Ζηλανδία

Επιστήμονες ερχόμενοι από πάνω από 30 πόλεις του κόσμου, συνομίλησαν με Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και όχι μόνο αλλά και Ειδικευόμενους & Ειδικευμένους γιατρούς από τα Νοσοκομεία της πόλης και όχι μόνο.

Στήθηκαν 5 Περίπτερα φαρμακευτικών εταιρειών οι οποίες αποτέλεσαν τους μεγάλους χορηγούς (BD-Beckton Dickinson & Company, Boston Scientific, Concept Medical, Gore GmbH και Medtronic Inc).

Το διεθνές συνέδριο αναλύθηκε σε 20 sessions, 76 ομιλίες, 4 εταιρικά συμπόσια και 3 ειδικά sessions για διεθνείς συνεργασίες με άλλα συνέδρια (CIDA - Controversies in Dialysis Access, DASy - Dialysis Access Synergy και PAIRS - Pan Arab International Radiology Society).

Ιδιαίτερη συνεργασία υπήρξε με  το πρόγραμμα εκπαίδευσης Νεφρολόγων σε χώρες της Ευρώπης αλλά και συνεργασίες με διεθνή ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ERASMUS+ στο οποίο συμμετέχει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Δεκαπέντε ειδικευόμενοι της νεφρολογίας από όλη την Ευρώπη παρέστησαν στο συνέδριο για εκπαιδευτικούς λόγους.

 Διεθνής Συνεργασία στον Τομέα του Ιατρικού Τύπου

·  Biba Medical - Renal Interventions (Επιστημονικός Τύπος & Εκδόσεις επιστημονικών εντύπων)

Ειδική έκδοση Εφημερίδας του συνεδρίου

·  EVA Meeting Posts - 32 σελίδες εφημερίδα με συνεντεύξεις και επιστημονικά άρθρα γύρω από την ενδοαγγειακή προσέγγιση αιμοκαθαρόμενων ασθενών, νέες τεχνολογίες και επιστημονικές μελέτες.

Υποδομή

·  Η διοργάνωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα βρίσκεται σε on-demand παρακολούθηση στο site του συνεδρίου www.evameeting.org στο αμέσως ερχόμενο διάστημα

·  LED Panels 40 τετραγωνικών στήθηκαν στην σκηνή του αμφιθεάτρου

·  Περίπτερα Φωτιζόμενα από 6 τετραγωνικά μέτρα έως 25 τετραγωνικά μέτρα 

·  Ειδικός χώρος συνεντεύξεων - Media Corner 

·  Λειτουγικές περιοχές που αφορούσαν στην εύρυθμη λειτουργία του συνεδρίου ( Faculty Support & Lounge, Media Corner, Restaurant Area, Secretariat, Badge Collection, Registration, Exhibition Area, Auditorium etc.)

Social Media

·  Instagram : https://www.instagram.com/evameeting_official/?hl=en

·  Facebook: https://www.facebook.com/evameeting/

·  Twitter: https://mobile.twitter.com/evameeting

·  LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/evameeting

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ & ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ

Όλοι αυτοί οι αριθμοί βεβαίως δεν έχουν αξία μόνο για το επιστημονικό σκέλος, ούτε για την  επιβράβευση της υποδειγματικής όπως την χαρακτήρισαν- διοργάνωσης από τους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο «κύλησε» στην πόλη και στην οικονομία της.

-Με διαμονές των συμμετεχόντων  σε 3 ξενοδοχεία

·  My Way Hotel & Events - 40 δωμάτια

·  Moxy Marina Patra - 70 δωμάτια

·  Kalliroe Business Patra Hotel - 12 δωμάτια

-Με διαμονές επισκεπτών που ήρθαν στην Πάτρα για το συνέδριο ή με αφορμή αυτό, σε ξενοδοχεία  όπως τα Castello City, Castello Rio, Atlanta, Mediterranee, Galaxy κ.α.

-Με μεταφορές

·  Δρομολόγια Αεροδρόμιο Αθήνας - Πάτρα & πίσω 

·  Εσωτερικά δρομολόγια και τις 3 ημέρες 

-Με επίσημα Δείπνα, lunch & coffee breaks, από επιχειρήσεις της πόλης (Talks Catering, O'Mega Yacht Club, My Way Hotel & Events)

-Με κίνηση στην πόλη: Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο και οι επισκέπτες σε αυτό, κινήθηκαν μέσα στην Πάτρα, ενίσχυσαν την αγορά της, φωτογράφισαν τα μέρη της και σύστησαν την πόλη στους δικούς τους τόπους όπως φάνηκε από την άμεση διάδρασή τους στα social media.

Tην ίδια ώρα που ερίζουμε για τον τουρισμό που δεν έχουμε, για την κρουαζιέρα που δεν μας προτιμάει και για τη μαρίνα που δεν διαθέτουμε, συνέδρια όπως το EVA Meeting μας δείχνουν και το «αλλιώς» το οποίο σημαίνει εκατοντάδες τουρίστες υψηλού επιπέδου σε μια πόλη που αναζητά λύσεις και ιδιαίτερη ταυτότητα. Αρκεί να το δούμε.

 

Ευχαριστήριο του Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη της Επεμβατικής Ακτινολογίας

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επεμβατικής Ακτινολογίας και ο Πρόεδρός του καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας Δημήτριος Καρναμπατίδης θα ήθελαν επίσης να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας για τη συνδρομή τους, στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες παρατίθενται προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλής Σταυροπούλου για την στήριξή τους. 

Η επιστημονική επιτροπή του Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επεμβατικής Ακτινολογίας

Δρ. Δημήτριος Καρναμπατίδης
Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας 

Δρ. Κωνσταντίνος Κατσάνος
Αναπληρωτής Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας 

Δρ. Παναγιώτης Κίτρου
Επίκουρος Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολόγιας 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being