Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΟΥ: Παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη ο κορωνοϊός

ΠΟΥ: Παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτ...

Η ανακοίνωση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Covid-19 παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, σχεδόν 2-1/2 χρόνια μετά την πρώτη ανακήρυξή της. Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης, που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού και η πίεση στις υπηρεσίες υγείας σε ορισμένες χώρες σημαίνουν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επείγουσα.

Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ανέφερε η ανακοίνωση, αν και η επιτροπή αποδέχτηκε ότι η αυξημένη ανοσία του πληθυσμού, κυρίως από τα εμβόλια, δείχνει μια «αποσύνδεση» των κρουσμάτων από νοσηλείες και θανάτους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους αποδέχτηκε τη σύσταση της επιτροπής.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ κήρυξε για πρώτη φορά το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, γνωστό ως έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, για την Covid-19 στις 30 Ιανουαρίου 2020. Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της έρευνας, της χρηματοδότησης και των διεθνών μέτρων δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της νόσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις