Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Προκοπίου στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγί...

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος παρέστη στον διήμερο εορτασμό

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας.

Με ευχή και ευλογία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος (βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών) παρέστη στον διήμερο εορτασμό του Αγίου Προκοπίου στην γενέτειρά του στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας.

Την παραμονή της εορτής, 7 Ιουλίου 2022, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Θαυματουργική κλήση του Αγίου Προκοπίου από τον Κύριο η οποία είναι παρόμοια με την κλήση του Αποστόλου Παύλου, του Mεγάλου Κωνσταντίνου και άλλων αγίων της πίστεώς μας. Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε ότι όλοι είμαστε καλεσμένοι δια την σωτηρία και τον αγιασμό και να διαφυλάξουμε τον θησαυρό της ορθοδόξου πίστεώς μας ως πολύτιμο θησαυρό και ως κόρη οφθαλμού.

Ανήμερα της εορτής, 8 Ιουλίου 2022, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην γενέτειρά του, ομίλησε εκτενώς περί του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου τονίσας διάφορα θαυμαστά σημεία της ζωής του Αγίου και της πνευματικής του ομολογίας. Κλείνοντας, ευχήθηκε στους πιστούς να ζουν χριστιανική Αγία και πνευματική ζωή μιμούμενοι τον Άγιο Προκόπιο, ενώ τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία και για την εν γένει αγάπη και στήριξη τους στην ενορία. Υπογράμμισε δε πως η ενότητα των πιστών με την ενορία είναι πολύ σημαντική για να προάγεται το έργο της Αγίας μας Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι ενορίτες προσέφεραν εκκλησιαστικό κέρασμα στους Αρχιερείς, στους Ιερείς και σε όλο το εκκλησίασμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις