Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτ...

Η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο και να προσπαθεί να περιορίσει το πύρινο μέτωπο.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη ενός ατόμου για εμπρησμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, πρόκειται για άτομο που κατάγεται από την βόρεια Ευρώπη και εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά από την αστυνομία, η οποία περιπολούσε στην περιοχή.

Στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και το εν λόγω άτομο βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική.

 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά που δεν είχαν μαζευτεί και σκουπίδια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.

 Η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς
Αυτή την ώρα η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό έχει οριοθετήσει στην κορυφογραμμή και ελέγχεται από τις επίγειες δυνάμεις ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κινηθεί προς την Ψάθα.

Από την πλευρά προς Πόρτο Γερμενό και προς ανατολικα-νοτιοανατολικα συνεχίζεται η προσπάθεια με επίγεια και εναέρια για να οριοθετηθεί και η εικόνα στην περιοχή είναι πολύ καλή. Τρια  Ericson, ένα Bell214 και 2 CL415 συνεχίζουν τις ρίψεις στην ανατολική πλευρά για να την κλείσουν οι επίγειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις