Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μιλήσαμε με τη Βασιλική Κούκου, την εικαστικό που μόλις παρουσίασε το The Bold Type Hotel

Μιλήσαμε με τη Βασιλική Κούκου, την εικα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Mε διεθνή παρουσία και σημαντικά βραβεία παρά το νεαρό της ηλικίας της μας κατέκτησε με τους σουρεαλιστικούς της κόσμους

Τη βραβευμένη, ανερχόμενη εικαστικό Βασιλική Κούκου σύστησε στο φιλότεχνο κοινό της Πάτρας το The Bold Type Hotel. Mια χαρισματική δημιουργό γεννημένη στην Αθήνα, απόφοιτο της ΑΣΚΤ, με πάνω από είκοσι εκθέσεις εντός κι εκτός συνόρων στο ενεργητικό της.  Με τίτλο «Στην αρχή ήμουν παιδί (από μια ρήση των ημερολογίων του Παουλ Κλέε) η έκθεση ήταν πολύχρωμη, σουρεαλιστική και ονειροπόλα. Σύμφωνα άλλωστε με την επιμελήτρια Μαρίνα Μήλιου- Θεοχαράκη  η δουλειά της συνιστά  «ένα δρόμο προς τη μυθική αφαίρεση της ονειροπόλησης και τη σοφία της φαντασίας παράλληλων συμπάντων συνύπαρξης».

Με διακρίσεις από το ίδρυμα Rosa Luxemburg και Εικαστικού Κύκλου DL αλλά και από το Ιδρυμα Θεοχαράκη, η Βασιλική κατέφθασε στην πόλη μας μετά από έκθεση στη φημισμένη γκαλερί Ζουμπουλάκη της πρωτεύουσας. Μίλησε μάλιστα στο thebest.gr: «Δημιουργώ φανταστικούς κόσμους βασισμένους κυρίως στις παιδικές μου μνήμες αλλά και σε όνειρα ή εμπειρίες. Πραγματεύομαι ένα παιχνίδι ενηλικίωσης με πλάσματα χωρίς ταυτότητα. Οντα με  ζωικά και ανθρώπινα στοιχεία. Δουλεύω πάνω σε καμβά με ακρυλικά χρώματα, λάδια, λαδοπαστέλ αλλά και πάνω σε ξύλα, κορμούς, κόντρα πλακέ. Στην Πάτρα απόλαυσα πραγματικά τον εκθεσιακό χώρο του The Bold Type Hotel. Eιναι καταπληκτικός,πιστεύω πως μεταμορφώνεται αποκτώντας άλλη διάσταση το πρωί και άλλη το βράδυ. Βγάζει κάτι μεταφυσικό και έχει πολλές δυνατότητες. Τα έργα μου ήταν σαν να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα φύλλα των δέντρων ήταν σαν να προεκτείνονταν πάνω τους ενώ οι φθορές ολόγυρα προκαλούσαν σχήματα…»  

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View