Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Η εντυπωσιακή ελληνική παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο

Η εντυπωσιακή ελληνική παραλία με τα κρυ...

Μια από τις ομορφότερες και τις πιο εντυπωσιακές είναι τα διάσημα Λαλάρια στη Σκιάθο

Τα Λαλάρια είναι από τις πιο γνωστές παραλίες όχι της Σκιάθου και της Ελλάδας μόνο αλλά του κόσμου και καθόλου τυχαία, καθώς πρόκειται για μια παραλία πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά.

Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου και είναι γνωστή για τα βότσαλά της ενώ η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καραβάκια που είναι αγκυροβολημένα στο παλιό λιμάνι του νησιού και φυσικά με σκάφη.

Εκτός από τα σμαραγδένια, πεντακάθαρα νερά και τα λεία λευκά βότσαλα, στην παραλία υπάρχει ένα σπάνιο φαινόμενο και φυσικά μιλάμε για τον επιβλητικό βράχο στην άκρη της με το μεγάλο άνοιγμα που μοιάζει με πύλη και τα πανύψηλα πετρώματα που σχηματίζει δημιουργώντας έτσι έναν κλειστό κόλπο με θέα το απέραντο γαλαζοπράσινο χρώμα του Αιγαίου.

Οι πιο τολμηροί κολυμβητές κάνουν βουτιές από εκεί.

Η συνολική εικόνα αποτυπώνει ένα τοπίο ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες…

Τελικός προορισμός σου είναι τα Λαλάρια, όμως ανάλογα με την εκδρομή που θα επιλέξεις να κάνεις μπορείς ακόμα να επισκεφθείς:

Θαλάσσιες σπηλιές
Δε θα πιστέψεις πόσες θαλάσσιες σπηλιές υπάρχουν κοντά στα Λαλάρια, κάποιες, μάλιστα, τόσο μεγάλες ώστε μπορείς να πλεύσεις μέσα από αυτές.

Οι Μπλες Σπηλιές σε καλωσορίζουν με τα φαντασμαγορικά τους χρώματα, ενώ οι Σκοτεινές Σπηλιές με τη χαμηλή και στενή τους είσοδο δημιουργούν μια υπέροχα μυστηριώδη ατμόσφαιρα.

Σε άλλο σημείο θα συναντήσεις τη Σπηλιά της Φόνισσας, που αναφέρεται -που αλλού;

Στην «Φόνισσα», το κλασσικό μυθιστόρημα του συγγραφέα της Σκιάθου, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Παραλία Κάστρο
Θέλεις να ανακαλύψεις μια μικρή, αμμώδη παραλία κάτω από τη μεσαιωνική πόλη της Σκιάθου; Μια ώρα σου φτάνει για να βουτήξεις στα νερά της και να ανέβεις στα ερείπια της παλιάς πόλης για να τσιμπήσεις κάτι εκεί κοντά.

Άλλα νησιά
Μεγαλύτερες θαλάσσιες διαδρομές θα σε βγάλουν σε νησιά όπως ο Τσουγκριάς και η Άρκος στα νότια της Σκιάθου ή ακόμα και σε παραλίες της δυτικής ακτής της γειτονικής Σκοπέλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life