Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Ημερίδα ευαισθητοποίησης για τον αειφόρο τουρισμό

Αιγιάλεια: Ημερίδα ευαισθητοποίησης για ...

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “F.A.M.E. ROAD” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό την Παρασκευή 1 Ιουλίου  στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου (Μυρτιά).

Με στόχο την επίτευξη της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Αιγιαλείας, θα διεξαχθεί στις 10:00 πμ  ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τον πράσινο και γαλάζιο τουρισμό αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί στην περιοχή.  Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τον Ε.Ο.Τ., το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και από τοπικούς και αναπτυξιακούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 9.00μμ στον προαύλιο χώρο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί παράσταση Θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης διακοπές στην Αιγιάλεια».

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο “ F.A.M.E. ROAD ”- Food Art Movement Energy – The Road to Country Experience είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας το οποίο βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσα από τέσσερις πυλώνες, τους λεγόμενους F.A.M.E. (Food, Art, Movement, Energy) δηλαδή Τοπικά Προϊόντα Aγροδιατροφικού Tομέα – Τέχνη και Πολιτισμός – Βιώσιμη Κινητικότητα – Πράσινη Ενέργεια και αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αιγιάλειας και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού μέσω μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου προσέγγισης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις