Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών: Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών: Παρουσιάστηκα...

Του έργου Interreg Adrion CREATURES

Στις 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών εκδήλωση με θέμα «Δημιουργικός κλάδος, τουρισμός και τεχνολογία - Το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του έργου CREATURES», για την προβολή των αποτελεσμάτων του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης (JAP), το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Interreg Adrion / CREATURES.

Την εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε στοχευμένο ακροατήριο, προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΠΠ, καθηγητής Βασίλειος Λουκόπουλος. Στη συνέχεια, ο Υπεύθυνος του έργου CREATURES, Δρ. Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, παρουσίασε τις κύριες δράσεις, παραδοτέα και εμπειρίες από την υλοποίηση του έργου, οι κ.κ. Γεώργιος Σάρλης και Ανδρέας Τσιλίρας της εταιρείας MOSAIC, με τη συνεργασία των οποίων πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, παρουσίασαν συνοπτικά τα περιεχόμενα και κύρια αποτελέσματα του προγράμματος για τον πολιτιστικό και δημιουργικό κλάδο, καθώς και στοιχεία του στρατηγικού έργου Interreg Ελλάδα-Ιταλία / Creative@Hubs που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων, Δρ. Αθανάσιος Καλογεράς, παρουσίασε τεχνολογικές πρακτικές για την προστασία μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων τριών καινοτομικών εταιρειών, από τις πέντε εταιρείες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με επιτυχία. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

• Η Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία PIVOT από την κ. Ελένη Γκίκα, φιλόλογο. Η PIVOT ασχολείται με την καταγραφή και ανάδειξη ιστορικών και πολιτιστικών αρχείων με στόχο την παραγωγή ψηφιακών πολιτιστικών προϊόντων
• Η PIKEI New Technologies από τον κ. Δημήτρη Καραδήμα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό. Η PIKEI πρότεινε την πλατφόρμα TravelBucket, η οποία αναπτύχθηκε με στόχο τη δημιουργία ενιαίας τουριστικής ταυτότητας προορισμών, βασισμένη στην τεχνολογία blockchain και με έμφαση στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά κάθε τόπου
• Η Colour Greece από την κ. Αβροκώμη Ζαβιτσάνου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό. Η Colour Greece σχεδιάζει ένα εναλλακτικό διαδραστικό πρόγραμμα (Mobile app) εξερεύνησης τουριστικών προορισμών με παιγνιώδη και ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά.
Οι εκπρόσωποι των τριών εταιρειών παρουσίασαν απτά αποτελέσματα των καινοτομικών έργων τους που αφορούν την διασύνδεση πολιτισμού - τουρισμού με την τεχνολογία και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους στόχους και την περαιτέρω εξέλιξη των εφαρμογών τους, καθώς και τη δυνατότητα συνεργασιών με τους παρισταμένους, εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις