Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τουρισμός: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τις ελληνικές παραλίες - Ποιες ξεχωρίζουν

Τουρισμός: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τις ελλη...

Μετά από έρευνα που διενήργησε η ταξιδιωτική πλατφόρμα Holidu.co.uk

Σε ποιο μέρος της Ευρώπης  βρίσκονται οι πιο δημοφιλείς περιοχές, τα πιο περιζήτητα νησιά, οι πιο ενδιαφέρουσες παραλίες;

Μα φυσικά στην Ελλάδα. Μια ακόμη διεθνή διάκριση «πέτυχε» η Ελλάδα τη νέα θερινή τουριστική σεζόν καθώς βρίσκεται την πρώτη θέση των μηνιαίων αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε η δημοφιλής Βρετανική διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα Holidu.co.uk , η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με κριτήριο τη δημοφιλία για τις παραλίες που διαθέτουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα είναι με διαφορά η νικήτρια με 5.400 μηνιαίες διαδικτυακές αναζητήσεις και 142.000 instagram hashtags.

Ακολουθούν η Ιταλία με 5400 αναζητήσεις μηνιαίως αλλά μόνο 71.000 αναφορές με hashtags. Τρίτη έρχεται η Πορτογαλία με 3600 αναζητήσεις και 61.000 hashtags μηνιαίως, ενώ στην τέταρτη θέση κατατάσεται η Γαλλία με 3600 αναζητήσεις και 42.000 αναφορές με hashtags.

Ποιες ξεχωρίζουν

Ειδικότερα, ξεχωρίζουν η Κρήτη, η Νάξος και η Μύκονος που μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε πανέμορφες παραλίες με πολύ καθαρά νερά.

«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική διάκριση για το νησί μας. Αυτό βέβαια απαιτούσε και απαιτεί πάρα πολύ κόπο. Η Νάξος έχει φυσικές ομορφιές. Φανταστείτε οτι έχει 36χιλιόμετρα συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες με καταγάλανα νερά τα οποία είναι και πεντακάθαρα», δήλωσε ο Βαγγέλης Κατσαράς, αντιδήμαρχος Νάξου.

Ειδικά για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες η επισκεψιμότητα αναμένεται να υπερβεί τα δεδομένα του 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life