Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ολιγοήμερες διακοπές στην Πελοπόννησο

Ολιγοήμερες διακοπές στην Πελοπόννησο

Σε παραδοσιακά χωριουδάκια αλλά και παραθαλάσσιες πόλεις

Κοντινοί προορισμοί με χαμηλό budget που είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημιώσουν με την ομορφιά τους.

Ναύπλιο, Αργολίδα

Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί αδιαμφισβήτητα διαχρονική επιλογή και σίγουρα η καλύτερη πρόταση για μονοήμερη εκδρομή.

Με σήμα κατατεθέν το περίφημο ενετικό φρούριο στο λόφο Παλαμήδι, το οποίο είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης με τη μαγευτική θέα.

Τα περισσότερα κτίρια ξεχωρίζουν για τη βενετσιάνικη αισθητική τους και μπορείτε να τα ανακαλύψετε κάνοντας βόλτα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

Σημείο αναφοράς του Ναυπλίου το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι. Αν θέλετε να κάνετε τη βουτιά σας, δεν έχετε να περπατήσετε μια σύντομη διαδρομή και σε λίγα λεπτά θα βουτήξετε σε καταπράσινα νερά.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συναντάται σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας. Πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χλμ. και το πλάτος το ένα χλμ. Διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου.

Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες.
Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης.

Ζαρούχλα, Αχαΐα

Χτισμένη σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα και πνιγμένη στο πράσινο, η Ζαρούχλα είναι μια από ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου.

Βρίσκεται στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με το νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Τα πέτρινα σπίτια του χωριού είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αρχιτεκτονικής παράδοσης της περιοχής, ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της Ζαρούχλας.

Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, εγκαταλελειμένα αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου.

Βυτίνα, Αρκαδία

Το χωριό με την ιδιαίτερη γοητεία συναντάται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στην καταπράσινη αγκαλιά του Μαινάλου.

Η Βυτίνα συναντάται σε απόσταση 180 χλμ. περίπου από την Αττική και πρόκειται για ένα παραδοσιακό κεφαλοχώρι της Αρκαδίας, ιδιαίτερα αναπτυγμένο τουριστικά.

Η πλατεία της Βυτίνας με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι φτιαγμένη από εντυπωσιακό μαύρο μάρμαρο, ενθουσιάζει όσους την επισκέπτονται.

Κοντά της βρίσκεται η Βιβλιοθήκη, με αξιόλογο ιστορικό αρχείο για την περιοχή, καθώς και το ιστορικό πετρόκιστο κτίριο του «Ελληνικού Σχολείου».

Λεωνίδιο, Αρκαδία

Καθώς φτάνεις στο Λεωνίδιο θα διαπιστώσεις πως αυτός ο παραδοσιακός οικισμός που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα και είναι υπέροχος κάθε εποχή του χρόνου.

Τα αρχοντικά που είναι διάσπαρτα μέσα στη κωμόπολη σε ταξιδεύουν σε περασμένους αιώνες κρύβοντας τις δικές τους ιστορίες, ενώ τριγύρω τα γραφικά χωριά του Πάρνωνα και η μονή Έλωνα σκαρφαλωμένη πάνω στο βράχο συμπληρώνουν μοναδικά το κάδρο του τόπου που ξέρει να σαγηνεύει τον επισκέπτη με την απαράμιλλη ομορφιά.

Το Λεωνίδιο φημίζεται για το Πάσχα του, καθώς αναβιώνει το αναστάσιμο έθιμο με τα αερόστατα ωστόσο είναι το ίδιο πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου.

Οι κάτοικοι του Λεωνιδίου ασχολούνται κυρίως με τη γη και την κτηνοτροφία και όχι τόσο με τον τουρισμό. Η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για την τσακώνικη μελιτζάνα, η οποία έχει πολύ γλυκιά γεύση και είναι η πρωταγωνίστρια στο φαγητό και στο γλυκό -από τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα είναι το γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life