Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αχαΐας

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την ενίσ...

Ζητά προσωπικό και αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητώ την ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αχαΐας με προσωπικό και την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ του νομού Αχαΐας αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης και απουσίας σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο αριθμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης και την άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στη διαδικασία ελέγχου για την απονομή των συντάξεων και ιδιαίτερα στις

περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης. 
Εξίσου σημαντικό πρόβλημα αποτελούν και οι περιπτώσεις αιτήσεων συνταξιοδότησης στις οποίες η καταμέτρηση του συντάξιμου χρόνου του ασφαλισμένου αφορά στα έτη πριν από το 1993, αφού για αυτές τις υποθέσεις δεν κρατούνται ηλεκτρονικά αρχεία. 

Ένα επιπλέον πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι το γεγονός ότι τα μητρώα και τα αρχεία των ταμείων ασφάλισης είναι ανεξάρτητα και δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας και κοινής άντλησης δεδομένων. 


Τέλος, τα πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών είναι απαρχαιωμένα και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους στόχους της άμεσης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και της μείωσης του χρόνου απονομής των συντάξεων”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την ενίσχυση του υπηρεσιών του ΕΦΚΑ του νομού Αχαΐας με προσωπικό και β) την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και την ψηφιοποίηση των αρχείων για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις