Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Αττική και όχι στην Πάτρα, έχουν εντοπιστεί τα τρία ύποπτα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας

Στην Αττική και όχι στην Πάτρα, έχουν εν...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Ηπατίτιδα μπορεί να κάνουν όλοι οι ιοί"

Στην Αττική και όχι στην Πάτρα, έχουν εντοπιστεί τα τρία ύποπτα κρούσματα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά για το οποία έκανε λόγο χθες ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για δύο παιδιά ηλικίας 14 μηνών και 10 ετών που παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα και πυρετό, ενώ το τρίτο παιδί, ηλικίας 18 μηνών ήταν ασυμπτωματικό και οι τρανσαμινάσες του βρέθηκαν αυξημένες. Από τα τρία, τα δύο παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι σε άριστη κατάσταση.

Το περιστάτικό στην Πάτρα, για το οποίο υπήρξαν αναφορές από τα ΜΜΕ, δεν αφορά παιδί 10 ετών όπως λανθασμένα αναφέρθηκε  αλλά έφηβο 15 ετών, όπως λέει στο thebest.gr o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου. Όπως λέει ο κ. Δημητρίου: «Απλά μια παιδίατρος μίλησε μαζί μου για ένα παιδί που είναι 15χρονών ότι είχε λίγο αυξημένες τρανσαμινάσες αλλά της είπα ότι όλοι οι ιοί μπορούν να σου ανεβάσουν τρανσαμινάσες. Το παιδί δεν νοσηλεύεται και απλά το παρακολουθούμε». 

Σχετικά με τα κρούσματα ηπατίτιδας στα παιδιά, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο τύπο αδενοϊού, ο κ. Δημητρίου σε δηλώσεις του στο thebest.gr, εμφανίζεται καθησυχαστικός: «Ηπατίτιδα μπορεί να κάνουν όλοι οι ιοί. Ακόμα και η λοιμώδης μονοπυρήνωση μπορεί να οδηγήσει σε  προσβολή του συκωτιού. Μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε ιός, πολλοί μπορούν να προσβάλουν το συκώτι ή μπορεί να σε φτάσουν σε αυτό το σημείο. Δηλαδή, η ηπατίτιδα Α, από μόνη της κάνει κεραυνοβόλο ηπατίτιδα και να σου κάνει ηπατική ανεπάρκεια αλλά στην πράξη το ποσοστό να συμβεί είναι αμελητέο. Επίσης, ναι, μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, γιατί οι αδενοειδής ιοί μεταδίδονται με εκκρίσεις δηλαδή με σάλια, σταγονίδια όπως όλοι οι αναπνευστικοί ιοί».

Σε ό, τι αφορά, την εντολή που έχει λάβει η Παιδιατρική Κλινική του Ρίου, ο κ. Δημητρίου, τονίζει: «Από τον ΕΟΔΥ έχει έρθει μια φόρμα, να τη συμπληρώνουμε για οποιονδήποτε τύπο ηπατίτιδας μπαίνει στο νοσοκομείο και τίποτα άλλο. Στο Ρίο δεν υπάρχει κανένα περιστατικό». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις