Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μνημόσυνο και τρισάγιο για τον μακαριστό Νικόδημο τέλεσε ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Μνημόσυνο και τρισάγιο για τον μακαριστό...

Την Κυριακή των Μυροφόρων 8/5/2022 στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου - Την Πρωτομαγιά ο κ. Χρύσανθος επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου στην Κεφαλονιά

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος επισκέφθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου 2022, την ιδιαίτερη πατρίδα του, την όμορφη Κεφαλονιά και πήγε στο μοναστήρι του προστάτη του νησιού, Αγίου Γερασίμου στην κοιλάδα των Ομαλών για να προσκυνήσει τον Αφέντη Άγιο Γεράσιμο, προστάτη και Πολιούχο της Κεφαλονιάς και όλων των ορθοδόξων χριστιανών.

Στο Ηγουμενείο του φιλόξενου μοναστηριού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αντάλλαξε τον Αναστάσιμο χαιρετισμό με την Καθηγουμένη  Γερόντισσα Κασσιανή και τους εφημερίους Αρχιμ. π. Μάρκο και π. Γεράσιμο.

Άγιε του Θεού Γεράσιμε τους πόνους μας και τις δυσκολίες μας τις εμπιστευόμαστε στα άγια σου πόδια,  μη μας εγκαταλείψεις ποτέ, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο blog του ιερού ναού Αγ. Νεκταρίου Πατρών.

Στο μεταξύ την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 το πρωί όπως είδαμε στην ζωντανή αναμετάδοση του καναλιού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος, ο κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πατρών πίσω από το ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου που πανηγύριζε τη μέρα αυτή που φέτος ήταν & η Κυριακή των Μυροφόρων (η 3η Κυριακή μετά το Πάσχα) ενώ τιμήθηκε & η μνήμη του Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Αγίου Νικοδήμου, οι οποίοι σύμφωνα με τα ιερά ευαγγέλια αιτήθηκαν από τον Πόντιο Πιλάτο το νεκρό σώμα του Ιησού Χριστού για να το ενταφιάσουν.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πατρών, ο κ. Χρύσανθος τέλεσε ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο (ο οποίος εκοιμήθη στις 15 Νοεμβρίου 2008) και στη συνέχεια τέλεσε και τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη που βρίσκεται παραπλεύρως του ναού.

Στο μεταξύ το πρόγραμμα του Επισκόπου Κερνίτσης για απόψε Δευτέρα 9/5/2022 και την Τρίτη 10/5 έχει ως εξής:

Απόψε στις 7 απόγευμα θα τελέσει τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών που εορτάζει την επανακομιδή των λειψάνων του αγίου.

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στις 7.30 το πρωί θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών που επίσης εορτάζει και στις 6 το απόγευμα τον Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα.

*Το απόγευμα της Τρίτης ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει τον εσπερινό και θα παραστεί στην λιτάνευση που θ ακολουθήσει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Λεύκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις